Liverpool celebrate goal by Maxi Rodriguez

Liverpul spreman na dogovor oko korišćenja imena Enfild

 

Predsednik Fudbalskog kluba Liverpul Džon Henri (John Henry) izjavio je danas da razmatra prodaju prava na korišćenje imena Enfild, stadiona na kojem igra taj klub, kako bi na taj način bila prikupljena sredstva za finansiranje.

-Klub (Liverpul) bi trebalo značajno da poveća svoju zaradu, ali to neće biti lako. Ne vidim da je to moguće na lokalnom nivou, veći deo novca mora doći iz našeg globalnog prisustva – rekao je Henri.

Povezana vest:  31. KOLO ITALIJANSKE SERIE A, Milan bez Pata, Ronaldinja, Pirla…

-Dogovor oko Enfilda mogao bi biti postignut ukoliko se pojave pravi partneri. Nismo se još time bavili – dodao je Henri.

Henri je pozvao Premijer ligu da dosledno sprovedi finansijsku ferplej politiku i kritikovao neke od vodećih timova zbog ignorisanja propisa Evropske fudbalske federacije (UEFA) koji se odnose na dozvoljena ulaganja, prenosi danas američki sportski sajt I-Es-Pi-En (espn.com)

On je naveo da je cilj Liverpula da postane klub koji će moći samostalno da se izdržava od svojih prihoda. Šampion Engleske Mančester siti imao je u fiskalnoj 2010/2011 gubitke od 197 miliona funti, dok je Čelsi samo ovog prelaznog roka već kupio fudbalere čija ukupna vrednost prelazi 60 miliona funti.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Reprezentativci Gane promenili hotel na SP

UEFA pokušava da odstrani iz evropskih takmičenja timove koji su za poslednje tri godine beležili gubitke veće od 45 miliona evra, ali Henri kaže da sumnja da će do toga doći.  Od dolaske Fenvej sports grupe (FSG), koja je preuzela klub 2010. godine, Liverpul je uložio oko 130 miliona funti u pojačanja, zbog čega je često kritikovan. Od tada je klub osvojio samo Karling kup i bio finalista FA kupa.

Povezana vest:  Real i Barselona podelili bodove

-Naš cilj je da osvojimo Premijer ligu. To se neće dogoditi ove sezone, ali to je prvenstveno ono zbog čega ulažemo. To će se dogoditi samo ako naša igra u prvenstvu postane značajno bolja – zaključio je Henri.