antonio-conte

Juventus stao u odbranu Antonija Kontea

 

Italijanski Juventus saopštio je danas da staje u potpunu odbranu svog trenera Antonia Kontea koga je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije suspendovala na 10 meseci zbog umešanosti u nameštanje rezultata utakmica.  Juventus je i pozdravio odluku da se fudbaleri tog kluba Leonardo Bonuči i Simone Pepe oslobode optužbi.

Povezana vest:  Bufon: Godinama sanjam trofej Lige šampiona

-Fudbalski klub Juventus toplo pozdravlja odluku da se igrači Leonardo Bonuči i Simone Pepe oslobode i ponavlja punu podršku za Antonia Kontea u nadi da će sledeći stepen presude konačno dozvoliti njegovu nevinost – piše u saopštenju Juventusa.

Konte je kažnjen jer nije prijavio nameštanje dve utakmice tokom sezone 2010/11. kada je vodio ekipu Sijene u Seriji B, a žalba će biti razmotrena 20. avgusta.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Italija obezbedila plasman na EP, pobede Turske i Hrvatske

-Juventus je angažovao tim stručnjaka koji već radi na pripremi žalbe, pošto smo uvereni da Konte nije kriv – ukazuje se u saopštenju torinskog kluba.

Zbog nameštanja rezultata kažnjeni su i fudbalski klubovi Leče i Groseto, koji su izbačeni su iz Serije B i sledeće sezone će se takmičiti u trećem rang italijanskog fudbalskog šampionata.