tomislav_karadzicKaradžić: Lukić me vređao i rekao da se ne bavim Zvezdom

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić saopštio je danas da mu je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić pretio i vređao ga, poručivši mu da se ne bavi tim klubom i domaćim prvenstvom, već reprezentacijom.

-Tačno je da sam 6. marta u poslepodnevnom satu dobio poziv na svoj telefon sa meni nepoznatog stabilnog broja i da mi je predsednik Crvene zvezde gospodin Vladan Lukić izrekao niz uvreda i pretnji, vulgarnim rečnikom i psovkama – navodi se u Karadžićevom saopštenju dostavljenom medijima.

Povezana vest:  Omladinci Srbije u prvom šeširu pred žreb u Nionu

Karadžić je naveo da je ostao zatečen, jer je cenio Lukića i novu upravu Crvene zvezde i njene rezultate ostvarene u teškim, nasleđenim uslovima.

-Navodni povod zbog kojeg sam napadnut u telefonskom razgovoru, prema nastupu gospodina Lukića, jeste Zakon o sportu i privatizaciji sportskih klubova, iako mi je kroz obraćanje bilo jasno da optužbe imaju sasvim drugu dimenziju. Između ostalog, Lukić mi je poručio da se ne bavim Crvenom zvezdom i domaćim prvenstvom, nego reprezentacijom – ističe se u saopštenju.

Povezana vest:  Pižon: Neću voditi OFK Beograd protiv Zvezde

Karadžić je o razgovoru sa Lukićem upoznao Odbor za hitna pitanja, a delimično i Izvršni odbor FSS.

-Regularnost takmičenja u domaćem fudbalu nije pitanje koje može da mimoiđe najviše organe FŠ i nikakve telefonske ili bilo kakve druge pretnje neće me pokolebati u nameri da zajedno iskorenimo neregularnosti na terenu i pritiske po svlačionicama i službenim prostorijama – poručio je Karadžić.

Povezana vest:  SP U20 NOVI ZELAND, Brazil prvi finalista omladinskog SP

Karadžić, koji je od septembra 2007. do oktobra 2008. bio predsednik Partizana, naveo je i da nijedan klub, niti pojedinac ne mogu da budu iznad FSS-a.

Predsednik FSS-a pozvao je sve učesnike fudbalskih takmičenja i službena lica da obaveste nadležne organe o eventualnim nepravilnostima na utakmicama u Srbiji.

Nakon 18 odigranih kola, na prvom mestu u Super ligi nalazi se Crvena zvezda sa 49 bodova, pet više od drugoplasiranog Partizana.