sinisa_mihajlovic_svajcarska (1)

Siniša Mihajlović objavio spisak reprezentacije za duel sa Irskom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović odredio je igrače na koje računa za prijateljsku međunarodnu utakmicu protiv Republike Irske, 15. avgusta u Beogradu To će biti prva utakmica koju će voditi Mihajlovića u Beogradu posle preuzimanja nacionalnog tima i slabog starta u prijeteljskim utakmicama uoči početka minulog Evropskog prvenstva.

Na spisku Mihajlovića se nalaze – golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze, Italija), Damir Kahriman (Tavrija, Ukrajina)

Odbrana: Nikola Maksimović (C. zvezda), Milan Biševac (Pari Sen Žermen, Francuska), Branislav Ivanović (Čelzi), Neven Subotić (Borusija, Dortmund, Nemačka), Matija Nastasić (Fiorentina, Italija).

Sredina terena: Dušan Basta (Udineze, Italija), Nemanja Tomić (Partizan), Aleksandar Ignjovski (Verder, Bremen, Nemačka), Miloš Ninković (Dinamo, Kijev), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Srđan Mijailović (C. zvezda), Aleksandar Kolarov.

Povezana vest:  Malaga otkinula bod Realu u Madridu

Napadači: Dušan Tadić (Tvente, Holandija), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Zdravko Kuzmanović (Štutgarg, Nemačka), Filip Đuričić (Herenven, Holandija), Lazar Marković (Partizan) i Dejan Lekić (Genčelbirli, Turska).

– Ovo nam je poslednja proba pred početak kvalifikacija – rekao je Mihajlović na koneferenciji za medije.- Pozvao sam dvojicu novih u odnosu na prijateljske mečeve, Stojkovića i Ninkovića. Računao sam i na Miralema Sulejmanija, ali je procena ljudi iz kluba da je još rano da ga opterećujemo posle dugačke pauze zbog povrede. Srđan Mijailović je profil igrača kakav je neophodan reprezenciji. Lazar Marković je dobio šansu, ali mora u reprezentaciji da igra drugojačije nego u klubu.

Mihajlović je istakao da je razočaran igrama fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kvalifikacijama, kao i da je  problem ove selekcije – napad:

Povezana vest:  Ronaldo ostaje u Portugaliji u samoizolaciji

– U špicu imamo samo Lekića, tako da može da se dogodi da igramo i bez pravog isturenog napadača. Vrata reprezentacije, međutim nisu zatvorena  Žigiću i Jovanoviću, ali oni pre svega moraju da se nametnu golovima u svojim ekipama.  I Fejsa može da dođe na listu za kvalifikacione mečeve, vrata otvara sam dobrim igrama.  Imamo 13 do 15 igrača koji su okosnica reprezentacije  a u zavisnosti od rivala pridodavaćemo neka nova imena. Cilj je da se plasiramo na SP. Ukoliko ne uspemo, krivica je moja, ako uspemo, zasluge su igrača i FSS – naglasio je Siniša Mihajlović.

Selektor Mihajlović tražiće od igrača da u reprezentaciji uvek igraju maksimalno, a ne koliko treba:

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Forlan doneo trofej Atletikou Madridu

– Neka se ugledaju na naše vaterpoliste. U svetskom vrhu su  između ostalog i zato što u svakoj utakmici pružaju igraju maksimalano. Samo tako može da se dođe do uspeha.

Susret protiv Republike Irske, koja je nedavno bila učesnik Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, biće poslednja provera državnog tima Srbije pred početak novog ciklus takmičenja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014..

Srbija se nalazi u grupi sa Hrvatskom, Belgijom, Škotskom, Makedonijom i Velsom. Prvi susret u kvalifikacijama Srbija ima 7. septembra protiv Škotske na gostujućem terenu. Četiri dana docnije ,,beli orlovi“ će prvi put biti domaćini, kada će u Beogradu dočekati Vels..

Pripreme počinju u ponedeljak 13. avgusta u 12 časova u Staroj Pazovi.