grupna_slika_podbrezova_kamp

KUGLANJE
Hermina Lukač prva, Alen Kujundžić drugi u međunarodnom kampu u Podbrezovoj
 
Srpska reprezentativka  Hermina Lukač  osvojila je prvo mesto u sprintu  održanom u kampu Međunarodne  kuglaške federacije FIK NBC u Podbrezovoj u Slovačkoj.
Sjajna takmičarka Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koja je kao kadekinja 2011. osvojila seniorsku državnu titulu u sprintu i ima srebro u paru sa Antićem sa Svetskog kupa u Rijeci 2010.  bila je u finalu bolja od  Poljaka Selmana Karola. U setovima je bilo 1:1 odlučile su „zlatne kugle“ 19:14 za Hreminu Lukač. Bronze su osvojili Aleks Kasper (Nemačka) i Marek Stefančik (Slovačka).
U pojedinačnom takmičenju na 120 hitaca, Hermina Lukač je takođe pobedila sa 579 čunjeva ispred Mađarice Tot sa 574 i Slovenke Forstnarič sa 548 „drva“.
Alen Kujundžić koji će i ove sezone igrati u Crvenoj zvezdi BN Bos, osvojio je drugo mesto  na slabije „čišćenje“. Tomaš Dziad (Slovačka) i Kujundžić  imali su po 595 čunjeva ali je Slovak srušio 218 a srpski as 205  čunjeva u „čišćenju“! Treći je bio Klement Ivančič (Slovenija) sa 576 čunjeva. Marko Antić koji je sa Herminom Lukač osvojio srebro na Svetskom kupu u Rijeci 2010. zauzeo je deveto mesto sa 555 čunjeva a mladi Božidar Jurišić pionir zrenjaninskog Kristala  sa 538 čunjeva bio je deveti.
-Imamo izvanredne uslove za rad i sve čestitke i zahvalnost rukovodiocu kampa Milošu Ponjaviću, profesoru, srpskom selektoru seniorske reprezentacije i treneru slovačkog šampiona Sporta iz Podbrezove na izvanrednoj organizaciji i gostoprimstvu – kaže selektor juniora Vojko Pavlović kome je u stručnom timu saradnik Dragan Fatović selektor pionira i kadeta.-  Kuglana sa šest staza bila nam je na raspolaganju  pa su deca kuglala do mile volje.  Dragoceno iskustvo bilo je i druženje i praćenje treninga svetskih šampiona, našeg reprezentativca Vilmoša Zavarka i Slovaka Ivana Čeha koji su prvotimci Sporta.
U kampu je 20 devojčica i dečaka rođenih 1995. i mlađih iz Nemačke, Slovenije, Srbije, Mađarske, Poljske i Slovačke. Kamp se organizuje drugu godinu za redom, prošle godine je bio u Nemačkoj, a jedan od incijatora  i tvoraca programa rada u kampovima je upravo Miloš Ponjavić.

 

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2011 NEMAČKA, Austrijanki Gergl svetsko zlato i u spustu