2014_WC_OMB

Adidas pruža jedinstvenu priliku da fanovi izaberu ime za zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva – Brazil 2014!

Adidas je nedavno lansirao novu kampanju, u okviru koje će fanovi Brazila dobiti mogućnost da sami odaberu ime za Zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva u Brazilu™ koje će se održati 2014. godine.

Inspirisano elementima kulture Brazila iz oblasti muzike, umetnosti, mode i fudbala, ovo glasanje će zaljubljenicima u fudbal pružiti priliku da na homepage-u sajta adidas football, od tri potencijalna imena koji asociraju na brazilsku kulturu, odaberu ime koje im se najviše dopada:

Povezana vest:  Italija u novembru igra prijateljski meč sa Albanijom

Brazuca: Neformalan izraz koji Brazilci koriste kako bi opisali nacionalni ponos zbog svog načina života. Kao i kada je reč o fudbalu, ovaj pristup životu je uvek prepun emocija, ponosa i dobre volje prema svima.

Bossa Nova: Muzički stil koji je nastao u Rio de Žaneiru pedesetih godina prošlog veka i ubrzo postao najuticajniji i najznačajniji umetnički i kulturni pokret u Brazilu, koji je u potpunosti redefinisao popularnu muziku. Ovaj ritam je oduvek odgovarao i načinu na koji Brazilci igraju fudbal, uz umetnički zamah koji čini da igra izgleda lagano.

Povezana vest:  Fejnord pobedio Junajted, Sasuolo ubedljiv protiv Bilbaa

Carnavalesca: Karneval je u samom srcu kulture Brazila i oduvek je predstavljao proslavu boja, muzike i radosti. Poput fudbala, ovaj događaj će uvek biti povezivan sa istorijom Brazila i ponosnim nasleđem nacije.

Tronedeljna promocija počela je 12. avgusta i predstavlja prvi korak adidasa na njegovom putu ka FIFA Svetskom prvenstvu 2014. Glasanje je moguće na mikrosajtu,  www.adidas.com/football, na portugalskom, uz video prikaz i ilustracije za svaku od opcija.

Povezana vest:  Sutra žreb za baraž za plasman na Svetsko prvenstvo 2014.

Adidas je zvanični partner FIFA već više od 40 godina, snabdevajući zvaničnom fudbalskom loptom sve mečeve FIFA Svetskog prvenstva još od 1970. godine.