engleska_logo

PREMIJER LIGA SEZONA 2012/2013

Sutra počinje nova sezona engleske Premijer lige

 

Nova sezona fudbalskog prvenstva Engleske počeće sutra, a titulu u jednoj od najpopularnijih liga u Evropi pokušaće da odbrani Mančester siti.  Najveći konkurenti u borbi za trofej Sitiju će biti gradski rival Mančester junajted, prošlosezonski osvajač Lige šampiona Čelsi, Liverpul i Arsenal.

Napadač Sitija Karlos Tevez rekao je engleskim medijima da je u najboljoj formi u odnosu na prethodnih nekoliko godina i da je spreman da pomogne svom timu da odbrani titulu.

Povezana vest:  Klaudio Ranijeri dobio otkaz

-Ovo je prvi put u poslednjih pet godina da sam odradio cele pripreme i napokon sam potpuno spreman – rekao je Tevez.

Manćester Siti će u prvom kolu, u nedelju, igrati na svom terenu protiv novog premijerligaša Sautemptona.

Drugoplasirana ekipa u proslogodisnjem šampionatu Mančester junajted počeće takmičenje u ponedeljak protiv Evertona sa velikim pojačanjem, doskorašnjim kapitenom Arsenala Robinom van Persijem, koji je u finišu prelaznog roka došao na „Old Traford“.

Povezana vest:  Partizan: Nova uprava odlučuje o transferu Škuletića

Liverpul će sa novim trenerom, Brendanom Rodzersom, pokušati da popravi utisak iz predhodnih sezona i osvoji titulu nakon 23 godine. Prvi meč odigraće protiv ekipe Vest Bromvič Albiona.  Prvak Evrope, londoski Čelsi, u nedelju će se sastati sa Viganom, dok njihov gradski rival Arsenal dočekuje Sanderlend.  Ostali parovi prvog kola Premijer lige su:

Povezana vest:  Rumenige: Bajern odlučuje o Riberiju

Njukasl – Totenhem Fulam – Norič Kvins Park Rendzers – Svonsi Reding – Stouk Vest Hem – Aston Vila