sestre-moldovan-2012

Sestre Moldovan idu na čišćenje kanala u Borči

 

Sekretarijat za komunalno stambene poslove Grada Beograda saopštio je danas da je pozvao sestre Oliveru i Nikolinu Moldovan na početak čišćenja kanala Vizelj u Borči, ali su srpske olimpijske kajakašice rekle da taj poziv nije stigao do njih.

-Za sada nas niko nije pozvao,a čim stigne mi ćemo se odazvati. To je naš klub i cilj nam je da kanal bude čist da bismo mogle da treniramo i u svom kraju. Naš trener Dragan Plavšić je upućeniji u to – rekla je Nikolina Moldovan.

Povezana vest:  VESLANJE, SP 2013, Trijumf Marjanovića i Filipovića za sedmo mesto na svetu

Sestre Moldovan prethodnih meseci su se pripremale u Antaliji, na Adi Ciganliji, Bečeju i Segedinu.  Sekretarijat za komunalno stambene poslove Grada Beograda najavio je da će u utorak početi čišćenje kanala u Borči, na kojem treniraju kajakaši i kanuisti kluba BSK, čije su članice i sestre Moldovan.

-Sestre Moldovan su svojim izuzetnim zalaganjem skrenule pažnju da se ovaj, inače neplovni kanal, više ne može tretirati samo kao kanal čija je osnovna svrha odvodnjavanje, već da je on u jednom delu i svojevrstan sportski teren – navodi se u saopštenju Sektretarijata.

Povezana vest:  Felps: Uradio sam sve što sam želeo

Sestre Moldovan su bile osme u disciplini K2 na 500 metara na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Londonu, dok je Nikolina zauzela 11. mesto u disciplini K1 na 200 metara.