vracar prvi dan

PLIVANJE

Austrijanci pokrenuli istragu protiv Dinka Jukića

 

Austrijski državni organi zaduženi za suzbijanje dopinga pokrenuli su danas istragu protiv reprezentativca te zemlje u plivanju Dinka Jukića, koji je odbio da bude podrvgnut doping testu.

Jukić je pre šest dana došao u prostoriju koja je bila predviđena za antidoping kontrolu, ali je odbio da dao uzorak požalivši se na neodgovarajuće higijenske uslove.

Povezana vest:  VESLANJE, Optimizam Šljukića, Mačkovića i Jošića

Austrijska antidoping agencija (NADA) saopštila je da će ročište u slučaju aktuelnog šampiona Evrope u disciplini 200 metara leptir, u kratkim bazenima, biti zakazano najkasnije za osam sedmica.

Mladi 22. godišnji plivač, čija sestra Mirna nastupa takođe pod zastavom Austrije, izjavio je da mu je drago što će imati priliku da se pojavi pred državnim organima i da će, kako je dodao, „stvar biti razjašnjena u potpunosti“.

Povezana vest:  U susret novoj veslačkoj sezoni seniori A u Sjenici, seniori B na Kopaoniku

Prema međunarodnim pravilima odbijanje da se da uzorak smatra se prekršajem jednakim pozitivnom nalazu što znači da Jukića, najverovatnije, očekuje dvogodišnja suspenzija.

Jukić je, uz Markusa Rogana, figurirao kao najveća nada među austrijskim plivačima za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.