viktor_troicki_rg_2011_11

ROLAN GAROS

Prekinut meč Troicki – Marej zbog mraka

 

Meč osmine finala Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu – Rolan Garosa, između Viktora Troickog iz Srbije i Endija Mareja iz Škotske, prekinut je večeras zbog mraka, pri rezultatu 2:2 u setovima. Peti, odlučujući set igraće se sutra.

Troicki je prva dva seta dobio sa 6:4, 6:4, ali je Marej uzvratio sa 6:3, 6:2.

Povezana vest:  Tomić: Idem kući da brojim milione

Troicki je odlično počeo duel protiv četvrtog igrača na svetskoj ATP listi i oduzeo mu servis već u prvom gemu. Srpski teniser je uz još dva brejka došao do 5:0, ali je onda naglo stao.

Marej je zaigrao agresivnije i smanjio na 5:4, međutim, Troicki je iskoristio prvu set loptu i posle 38 minuta igre došao do 6:4.

U drugom setu prvi je do brejka došao škotski teniser, kada je poveo sa 4:2. Usledila je zatim serija Troickog, koji je uspeo da iskoristi treću set loptu i povede sa 2:0 u setovima.

Povezana vest:  Serena Vilijams će završiti godinu na prvom mestu na listi

Marej se vratio u meč dobijenim trećim setom. Posle brejka na obe strane za 2:2 u gemovima, on je oduzeo servis Troickom za 5:3, a onda uspešno servirao za 2:1 u setovima.

U ostalim parovima četvrtfinala Rolan Garosa sastaće se Rafael Nadal (Španija) – Robin Soderling (Švedska) i Gael Monfis (Francuska) – Rodžer Federer (Švajcarska), dok je Fabio Fođini iz Italije bez borbe predao meč Novaku Đokoviću zbog povrede.

Povezana vest:  Đoković ponovo prvi na svetu

Ovo je četvrti duel Troickog i Mareja, a prethodna tri dobio je teniser iz Škotske bez izgubljenog seta.

Troickom, koji je 15. na svetskoj ATP rang listi, ovo je prvo učešće u osmini finala nekog Gren Slem turnira.