nole_uzdah

DAVIS CUP 2011

Ðoković predao Del Potru, Argentina u finalu

 

Muška teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa pošto je danas u polufinalu izgubila od Argentine. Odlučujući poen Argentincima, za vođstvo od 3:1 doneo je Huan Martin Del Potro kome je Novak Ðoković zbopg povrede predao meč, pri vođstvu rivala 7:6 (7:5), 3:0. Sledeći meč koji bi trebalo da odigraju Janko Tipsarević i David Nalbandijan nema rezultatski značaj.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje treći, Troicki 18 a Tipsarević 45!

Del Potro je sasvim zasluženo uveo Argentinu u finale igrajući snažno i precizno sa osnovne linije, uz visok procenat prvog servisa. Prvi teniser sveta je pokušavao da izvuče maksimum, ali to nije bilo dovoljno protiv raspolženog protivnika.

Igra je bila ravnopravna tokom prvog seta i nijedan igrač nije imao šansu za brejk. Oduka je doneta u taj brejku gde je prvi mini brejk napravio Argentinac, poveo sa 6:4. Ðoković je pokušao da se vrati u igru, spasio je jednu set loptu, ali drugu nije uspeo i Argentina je povela sa 1:0. Početak drugog seta pripao je Del Potru koji je odmah oduzeo servis našem teniseru i poveo 2:0.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Nadal se povukao zbog povrede, Marej prvi finalista Majamija

U narednom gemu Ðoković se nezgodno postavio prilkom jedne forhend dijagonale i tom prikom povredio. Pošto mu je lekar bandažirao leđa, našem teniseru nije ostalo ništa drugo osim da čestita prtivniku i preda meč.