EP_2011_MEN_LOGO

Organizatori priznali da su cene karata previsoke

 

Predsednik Organizacionog odbora odbojkaškog Evropskog prvenstva u Austriji Peter Klajnman priznao je danas da su cene karata za utakmice u Beču previsoke i da mu je žao što više ljudi nije došlo da gleda vrhunsku odbojku.

-Iznenađeni smo što u dosadašnjim mečevima nije bilo više navijača i što smatraju da su karte skupe. Austrija je u prethodne tri godine organizovala EP u fudbalu i rukometu i te karte su bile skuplje od onih za odbojku. Ipak, razmišljali smo o slaboj poseti i možda smo stvarno pogrešili – rekao je Klajnman u razgovoru sa novinarima u bečkoj Gradskoj hali.

Povezana vest:  Srbija ubedljiva na startu u Montreu – Tajland rival u sredu

Dnevna karta za polufinalne utakmice u subotu koštale su od 40 do 130 evra, ali je zato 15-ak minuta uoči duela Srbija-Rusija mogla da se nađe i za 20 evra. Nijedna utakmica u Beču do sada nije odigrana pred punim tribinama hale koja prima nešto više od 11.000 gledalaca. Najviše je bilo juče, 7.600, u polufinalnom duelu Srbija-Rusija.

Povezana vest:  PIONIRKE, As Batajnica, Crvena zvezda i Lazarevac na Finalnom turniru – turnir u Valjevu će se odigrati 17. i 18. maja

-Generalno gledano, zadovoljni smo organizacijom. Videli smo stvarno sjajnu odbojku, a očekujem fantastičan meč u finalu Srbija-Italija – naveo je Klajnman koji je i predsednik Odbojkaškog saveza Austrije.

Predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Andre Majer, koji je juče reizabran na funkciju, ocenio je da je dobra formula da šampionat zajednički organizuju dve zemlje, pošto je uz Austriju domaćin bila i Češka.

-Tako će i male zemlje dobiti šansu da organizuju takmičenja na vrhunskom nivou. Veoma smo srećni kako protiče ovaj šampionat – kazao je Majer.

Povezana vest:  I mladi olimpijci od 19. jula na pripremama u Ivanjici

On je dodao i da će CEV u narednom periodu pokušati da utiče na promenu „gustog“ kalendara takmičenja.

-Igrači su zaista umorni, stalno se igraju neke kvalifikacije. Radićemo zajedno sa nacionalnim savezima i svetskom organizacijom (FIVB) da promenimo kalendar – zaključio je Mejer.

Današnje finale EP za odbojkaše Srbija-Italija igra se od 18 sati u Gradskoj hali u Beču.