Valencia_CF_LOGOLIGA EVROPA

Fulam, Standard, Valensija i Benfika u četvrtfinalu

 

Fudbaleri Fulama, Standarda iz Liježa, Valensije i Benfike plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa.

Fulam je u Londonu pobedio Juventus sa 4:1 i tako nadoknadio poraz iz prve utakmice od 1:3.

Juventus je dobro počeo, u 2. minutu je poveo preko Davida Trezegea, ali je posle samo sedam minuta izjednačio Bobi Zamora. Mađarski internacionalac Zoltan Đera postigao je dva gola, u 39. i 49. minutu, i doneo Fulamu željeno izjednačenje (4:4).

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati današnjih utakmica 11. kola i tabela Super lige

Gol za prvi prolaz Fulama u četvrtfinale, postigao je Amerikanac Klint Dempsi u 82. minutu utakmice.

Juventus je utakmicu završio sa devet igrača pošto je Fabio Kanavaro isključen u 27, a Džonatan Zebina u 90. minutu. Standard je u Liježu pobedio Panatinaikos sa 1:0, golom Diomersija Mbokanija u 45. minutu. Belgijanci su ukupnim skorom od 4:1 stigli do četvrtfinala.

Povezana vest:  OFK predstavio trenera, uprava neće više promene na klupi

Verder i Valensija su u Bremenu odigrali 4:4, a plasman u dalji tok takmičenja izborio je španski tim na osnovu postignutih više golova u gostima. U prvoj utakmici bilo je 1:1. Tri gola za Valensiju postigao je David Vilja, a u strelce se upisao i Huan Manuel Mata. Golove za Verder postigli su Ugo Almeida, Torsten Frings, Marko Marin i Klaudio Pisaro.

Povezana vest:  Ðurić: U Srbiji svi igraju fudbal, Partizan osvaja titule

Benfika je na gostovanju pobedila Olimpik iz Marseja sa 2:1 i ukupnim rezultatom od 3:2 prošla dalje. Poveli su domaći preko Mamadua Nijanga u 70. minutu, ali je posle pet minuta izjednačio Maksimilijano Pereira. Pobedu Portugalcima doneo je Alan Kardec u 90. minutu.