FUDBALSKA-LOPTA

Navijači se obračunavali noževima u Banjaluci

 

Na fudbalskoj utakmici između klubova Naprijed iz Banjaluke i Proleter iz Teslića danas u Banjaluci došlo je do krvavog obračuna među navijačima, prenele su „Nezavisne novine“. U sukobu je učestvovalo blizu 100 pristalica dva kluba, više mladića je povređeno, a pojedini su zadobili teže povrede ubodima nožem, pa su prebačeni u bolnicu. Dalju eskalaciju nasilja sprečila je policija.

Povezana vest:  Pavićević: Izgarali smo jedan za drugog

Prema prvim nezvaničnim informacijama, „deblji kraj“ u krvavoj tuči izvukli su gosti iz Teslića, koji su napadnuti bakljama i noževima. Navodi se da je banjalučki Centar javne bezbednosti potvrdio da je šesnaestogodišnji P.M. iz Teslića pogođen kamenom u glavu i da je u besvesnom stanju smešten na odeljenje neurohirurgije Kliničko-bolničkog centra.

Banjalučki list navodi da je predsednik kluba Naprijed, Čedo Ševarika, istakao kako je utakmica bila fer i korektna, a da se incident dogodio izvan stadiona. Prema informacijama „Nezavisnih novina“, potvrđeno je da je tuča bila unapred dogovorena i da je broj osumnjičenih za učešće u nasilju sužen na pet lica protiv kojih biti podnet izveštaj o prekršaju. Fudbalski klubovi Naprijed i Proleter takmiče se u zapadnoj grupi Druge lige Republike Srpske.

Povezana vest:  Van Gal: Falkao se oporavio, igraće protiv Arsenala