Wayne_Rooney_Manchester_United_Fulham

The Sun: Runi odigrao poslednju utakmicu za Mančester Junajted?
 
-U subotu uveče Vejn Runi je hitno prebačen u bolnicu zbog povrede. Ali veliko pitanje glasi: Hoće li se vratiti? – tim riječima The Sun započinje svoj tekst u kojem dovodi u pitanje Runijeve budućnosti u Mančester Junajtedu.
Naime, u subotu je jedan od najboljih fudbalera Junajteda povređen u sudijskoj nadoknadi premierligaške utakmice 2. kola protiv Fulama. Gadna posekotina u predelu kolena koštaće ga pauze nekih mesec dana, ali londonski tabloid nagađa kako bi to ujedno mogla biti posljdnja Runijeva utakmica u dresu „crvenih đavola“. Razlog? Činjenica da Runi na terenu srcem i dušom ne igra za Junajted.
-Zaista poštujem igrače koji očigledno žele da igraju za nas. I to je uvek na mene uticalo kada je trebalo izabrati ko će zaigrati. Isto vredi i obratno jer ako čujem da je igrač izgubio ljubav prema klubu i ako gleda negde drugo, pomoći ću mu i pokazati vrata – rekao je menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson.
Runi je doveo u sumnju Junajtedove ambicije i rekao je da želi otići u oktobru 2010. godine. Tada su ga od transfera u redove gradskog rival Sitija delili tek sati. Nekako je Ferguson uspeo da spreči transfer, ali bila je to rana koja nikad nije zacelila.
U 1. kolu Premiershipa protiv Evertona Runi je protiv svog bivšeg kluba zaigrao od prve minute, ali bleda predstava bila je novi dokaz Fergusonu da je igrač „izgubio ljubav prema klubu“, navodi The Sun. Zato je susret protiv Fulama u 2. kolu Runi započeo s klupe, a priliku je dobio tek u 68. minuti pre teške povrede u sudijskoj nadoknadi. Postalo je očigledno kako je novopridošli Holanđanin Robin van Persi postao udarna Junajtedova udarna igla, dok će Runi u najboljem slučaju biti podrška dojučerašnjem napadaču Arsenala.
Navodno je Ferguson jedva progovorio s Runijem otkako se vratio na klupske treninge u predsezoni i odnos između dvojca je prilično zategnut. Fergusonovo nezadovoljstvo nije „od jučer“ i škotskog menadžera smeta čitav niz afera koji se vezuje uz igrača kojeg nazivaju „beli Pele“, kako zbog afere s prostitutkom, tako i zbog noćnih provoda i incidenata tokom godina.
Da li je Runi uistinu odigrao poslednju utakmicu za Junajted i da li je uistinu „isparila“ njegova ljubav prema klubu, ostaje da se za vidi, ali činjenica je da igrači koji se „zakače“ s Fergusonom dobro ne prolaze. Pitajte samo igrače poput Dejvida Bekama, Ruda van Nistelroja, Roja Kina ili Japa Stama…

 

Povezana vest:  Verder lako izašao na kraj sa Hanoverom