Lego_kocke

Počelo veliko nadmetanje u sklapanju Lego kocki

 

Veliko takmičenje u brzom sklapanju Lego setova, u okviru akcije “Igrom do škole” počelo je juče u centralnom atrijumu Delta Cityja. Mališani svih uzrasta imaće priliku da do 4. septembra, u periodu od 11 do 21 čas pokažu koliko su vešti u slaganju Lego kockica.
Dečaci i devojčice će se takmičiti u pet starosnih grupa, a svečano proglašenje pobednika će biti organizovano u utorak 4.septembra, u 18 časova, kada će im biti uručene vredne nagrade.
-Ovogodišnja akcija “Igrom do škole” u centru pažnje ima omiljenu igračku mnogih generacija – Lego. To je igračka za koju nikada nisi ni premlad ni prestar. Odabrali smo baš ovaj vid zabave pred novu školsku godinu, jer mnogi školski psiholozi tvrde da je jasan pokazatelj da su deca spremna za školu upravo vešto sklapanje ovih šarenih kockica. Igranje Lego kockama podstiče i razvija sitne mišiće šake i prstiju, vežba koordinaciju vida i pokreta, ali i koncentraciju i pažnju, što je važno za svakog budućeg školaraca i one koji to već jesu – ističu u Delta Cityju.
Da bi akcija “Igrom do škole” bila i edukativna, potrudili su se predstavnici UMS škole za talente, koji su organizovali javni čas glume i plesa . Koreograf Toma Đorđević i glumica Andrijana Gavrilović ovog vikenda su zajedno sa svojim učenicima,  pokazali osnovne veštine glume i plesa. Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da im se pridruže i narednog vikenda, 1. i 2. septembra, u periodu od 12 do 13 časova.
Aktivni učesnik akcije je i knjižara “Vulkan”. Pored uobičajene prodaje knjiga, koje su na popustu od 10 odsto, biće organizovana druženja sa poznatim dečijim piscima i javna čitanja knjiga. U ponedeljak 27.avgusta, u 17 časova, zakazano je druženje sa piscem Kreativnog centra – Violetom Babić, autorkom poznatih knjiga namenjenih tinejdžerima, poput “Knjiga za svakog dečka” i “Knjiga za devojke i njihove momke”.
Delta City poziva svu decu da dođu u šoping mol i provedu poslednje dane raspusta uživajući u igri i društvu svojih vršnjaka.

 

Povezana vest:  Institucije i organizacije u Beogradu ujedinjene protiv diskriminacije nad LGBT osobama