FSS_logo

DK FSS pokrenula postupke protiv nekoliko srpskih klubova

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je danas postupke protiv sedam klubova na osnovu prijava igrača zbog neispunjenja obaveza po osnovu pravosnažnih odluka tog tela. Kako se navodi na sajtu FSS, postupci su pokrenuti protiv Crvene zvezde, Jagodine, Javora, Napretka, Novog Sada, kao i ženskih klubova LASK Crvena zvezda i Napredak.

Povezana vest:  Fejsa ne igra protiv AEK-a i Dortmunda

Protiv Crvene zvezde pokrenut je i postupak zbog dešavanja posle utakmice omladinaca protiv Vojvodine i zatražen je izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zbog tih događaja. Omladinci Zvezde će utakmice koje igraju kao domaćini morati da igraju bez prisustva publike, ali se u saopštenju ne navodi do kada ta zabrana važi.

DK FSS je zatražila izjave iz fudbalskog kluba Novi Pazar, kao i delegata utakmice tog tima protiv Zvezde jer je na stadionu bilo više od propisanog broja lica, iako se meč zvanično igrao bez publike. Zatražena su i izjašnjenja fudbalera Ahmeda Mujdragića i Filipa Kasalice zbog verbalnog sukoba u tunelu stadiona u Novom Pazaru.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ŠVAJCARSKA 1954, Masovna tuča i prva razmena dresova

Postupci su pokrenuti i protiv klubova Radnički Niš i Radnički 1923 iz Kragujevca zbog sukoba navijača tokom njihovog međusobnog meča, kao i Slobode iz Užica zbog događaja nakon meča protiv Donjeg Srema.