bekvalac

Novi Pazar dovodi četvoricu, a odlaze trojica igrača
 
Fudbalski klub Novi Pazar će u nastavku superligaške sezone pojačati četvorica novih igrača u odbrani i sredini terena, dok će ekipu napustiti trojica igrača.
U Pazar dolaze štoperi Dragan Žarković i Ljubo Baranin, kao I igrači sredine terena Branislav Stanić i Amar Rahmanović. U klubu su odlučili da prekinu saradnju sa Ivanom Đokovićem, Ramazanom Biševićem i Igor Jelićem.
Žarković (26) je odigrao tekuću sezonu počeo u Hajduku iz Kule, ali je ta saradnja raskinuta posle drugog kola. On je prethode sezone igrao za iranski tim Šahrdari iz Tabriza, a pre toga je pet godina bio prvotimac BSK-a iz Borče.
-Došao sam u fudbalsku sredinu, koju pamtim kao takvu još iz vremena dok sam bio u BSK-u. Mislim da smo oformili kvalitetnu ekipu i da možemo da budemo plasirani u gornjem delu tabele. Imam pravo nastupa već u subotu protiv Smedereva i nadam se uspešnom debiju“, rekao je Žarković radiju Sto plus.
Baranin (26) je u Novi Pazar stigao iz azerbejdžanskog Kapaza, Stanić (24) je u poslednje dve sezone bio prvotimac Smederava, dok je Rahmanović (18) juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine I bivši je član Slobode iz Tuzle.
S druge strane, jedan od igrača koji su napustili Novopazarce, Ramazan Bišević, izrazio je nezadovoljstvo tretmanom i načinom na koji je otišao sa Gradskog stadiona.
-Razočaran sam što mi je trener Bekvalac saopštio da ne računa na mene na samom kraju prelaznog roka i to bez ikakvog objašnjenja. Trener je insistirao na mom dolasku, iako sam u tom trenutku imao dosta ponuda i jednu konkretnu od ovdašnjeg superligaša. Mislio sam da ću ovde steći pravu afirmaciju, odlično sam prihvaćen, ali siguran sam da ovo nije zbogom, već samo doviđenja – rekao je Bišević, koji je ranije igrao za mlađe selekcije Crne Gore.
Strateg Pazaraca Dragoljub Bekvalac ocenio je da Bišević nije  pokazao neophodan kvalitet. On je demantovao da je insistirao na njegovom dolasku u klub.
-Biševića nisam poznavao kao igrača, nisam da doveo u klub, a njegov učinak na treninzima i kontrolnim utakmicama nije bio zadovoljavajući. Mnogo pre kraja prelaznog roka zaključio sam da se ne radi o fudbaleru koji bi mogao da nam bude pojačanje – kazao je Bekvalac.
Novi Pazar trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli Super lige sa četiri boda i u četvrtom kolu gostovaće Smederevu, koje je na 13. poziciji sa dva boda manje.
Ta utakmica će se odigrati u subotu u 17.00 u Požarevcu, zbog lošeg stanja travnate podloge na stadionu u Smederevu.

 

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Serija A počinje 26. avgusta