nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA, VESTI

Kiessling ostaje u Bajeru

Doprinos Stefana Kiesslinga uspesima Bajera je sve očigledniji. Napadač je trenutno sa 16 pogodaka najbolji strelac Bundeslige. Navijače ove ekipe zato je svakako obradovala vest o produženju njegovog ugovora do 2015. godine. Kiessling je pre četiri sezone stigao iz Nirnberga, a povodom novog dogovora je izjavio:
– Mojoj porodici je lepo u Leverkuzenu. Kad je reč o karijeri, nastupam za ekipu pred kojom je svetla budućnost. Zato i nisam želeo da bilo šta menjam.
Golgeter je bio precizan 58 puta u 182 meča u Bundesligi.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Rezultati večerašnjih utakmica i tabele

Pauza za Kringea

Florian Kringe je početkom sezone stigao iz Dortmunda u Hertu putem pozajmice. Prelazak u berlinski klub mu nije doneo previše trenutaka za pamćenje. Na startu se izborio za mesto u postavi, ali se zatim povredio u 5. kolu tokom duela s Majncom. Oporavak je potrajao do 17. kola, a sad je usledila nova ozleda desne noge. Kringe će pauzirati desetak dana, a Herta je sve bliža ispadanju iz lige. 

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 34. kola i tabela Premijer lige

Stindl u Hanoveru

Lars Stindl po završetku sezone napušta Karlsrue. Nova destinacija talentovanog fudbalera biće Hanover. Iako su Herta i Ajntraht iz Frankfurta, uz još neke klubove bili zainteresovani za njegove usluge član mlade reprezentacije Nemačke se opredelio za Hanover. Pristao je na saradnju do 2013, a ugovor važi za Bundesligu, ali i za niži rang nadmetanja. Stindl se naročito afirmisao ove sezone pošto je odigrao 26 mečeva i bio precizan osam puta. 

Povezana vest:  Partizanu derbi protiv Vojvodine,kraći prekid zbog bakljade