italija_logoITALIJANSKA LIGA, VESTI

Nema nade za Cassana

Mesto u postavi reprezentacije koja će igrati na Svetskom prvenstvu san je svakog fudbalera. Antonio Cassano, napadač Sampdorije, može samo da se prepusti fantaziji ako je verovati izjavi selektora Marcella Lippija. On je izjavio:
– Ne znam ko je taj fudbaler. Pitanje njegovog učešća je zastarelo. Do polovine maja ću pratiti nastupe svih kandidata. Izvesno je da nikom nije osigurano mesto. Spekulacije potiču od medija, što je u skladu s njihovim interesom. 

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Zagrepčani izbacili Maribor, uspeh Anderlehta

Crespu prija Italija

Hernan Crespo je očito zadovoljan što karijeru privodi kraju baš u Italiji. Argentinac je svojevremeno iz River Plate prešao u Parmu, a u tom klubu dočekuje kraj tekućeg šampionata. Iako je tokom nekoliko godina nastupao za Čelsi zov Engleske ga ne privlači:
– Italija je moj prvi izbor. Prilike su se izmenile, ali se svi sećamo perioda kad je Serija A bila prestižni šampionat u kom su fudbaleri žarko želeli da se oprobaju. Španija i Engleska su trenutno u prednosti, što ne važi i za moja shvatanja. Ekipu odlikuje jedinstvo, odlični smo drugari i lepo nam je. To ne znači da period u Čelsiju pamtim po lošem.

Povezana vest:  Šarner izbačen iz austrsijske reprezentacije

Zarate za spas Lacija

Pitanje da li navijači Lacija brinu za opstanak ne bi trebalo ni postavljati. Dovoljno je da se pogleda tabela Serije A. Pristalice rimskog kluba, koji se za izazove narednog kola pripremao putem petodnevnog boravka u karantinu, odavno su van sebe od besa i ogorčenja. Toga je svestan i Mauro Zarate, jedan od igrača od kojih se puno očekuje i zato je izjavio:
– Naši sjajni navijači su zaslužili da i naredne sezone gledaju Lacio u Seriji A. Učiniću sve da klubu donesem spas. 

Povezana vest:  Dešam zove Del Pjera u Marsej