uefa_logo copy

Rapid ulaže žalbu UEFA i isključuje navijačke klubove

 

Austrijski fudbalski prvoligaš Rapid iz Beča uložiće žalbu na kaznu koju je UEFA izrekla ovom klubu zbog sukoba navijača u Solunu prilikom susreta protiv grčkog PAOK-a.

Rapid je, za nasilne događaje na ulicama Soluna, kao i na stadionu „Tumba“ kažnjen sa 75.000 evra, plus jednu utakmicu u evropskom takmičenju bez gledalaca, dok su Grci dobili kaznu od čak tri utakmice bez publike i 150.000 evra.

Povezana vest:  Bajern osvojio Superkup Nemačke

Kako je najavljeno iz uprave Rapida žalba će biti podneta na vreme, kako bi odluka UEFA mogla da uslediti još pre prve utakmice u Ligi Evrope, 20. septembra u Beču protiv Rozenborga.

Pored najavljene žalbe klub je delovao i protiv nasilnih navijača. Rapid je u saopštenju na svom sajtu objavio da isključuje dve grupe navijača.

Povezana vest:  Viljareal konačno slavio, Sevilja neporažena u Pamploni

-Te grupe navijača nikada nisu vođene kao zvanični klubovi navijača i ubuduće neće biti prihvaćene na utakmicama Rapida, kako na domaćem terenu, tako i na strani – ističe se u saopštenju.

Rapid je ukazao da je u prošlosti često bilo problema sa ova dva navijačka kluba.

Klub je objasnio da će isključenje članova ova dva navijačka kluba biti sprovedeno na dva načina. Najpre će im se oduzeti članske karte Rapida i biće izrečena zabrana ulaska na stadion na pet godina.

Povezana vest:  Ivanović uvodi promene u Novi Pazar pred Vojvodinu

Istovremeno će, na isti period, tim licima biti zabranjena prodaja karata za utakmice Rapida na strani. Takođe, Rapid će podneti zahtev Fudbalskom savezu Austrije da se tim licima zabrani ulazak na svim stadionima širom zemlje.