arsene-wenger

Arsen Venger: Liga Evropa treba da opstane

 

Treneri najboljih fubalskih klubova Evrope složili su se danas da Liga Evropa treba da opstane i posle sezone 2014/15. Postoje nagoveštaji da će se drugo po snazi takmičenje u Evropi ugasiti posle isteka televizijskih ugovora krajem sezone 2014/15, kao i da će se u Ligi šampiona takmičiti 64 kluba umesto dosadašnja 32.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Drogba se vraća na pripreme reprezentacije

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da se Liga Evropa poboljšava iz godine u godinu i da joj „treba dati vremena“.  Venger je pričao posle godišnjeg sastanka elitnih klupskih trenera u Nionu. Oni su razgovarali o pitanjima u evropskom fudbalu. Među 20 priustnih bili su i Žoze Morinjo iz Real Madrida i Karlo Ančeloti iz Pari Sen Žermena.

Venger je vodio Arsenal u 15 uzastopnih sezona u Ligi šampiona. On je ocenio se u Ligi Evropa igra vrlo kvalitetan fudbal.

Povezana vest:  Agent: Zlatan nije rekao da su Baloteli i Barselona prosečni

-Videli ste kvalitet Atletiko Madrida u Super kupu. Pobedili su šampiona Evrope sa 4:1 – rekao je Venger.

Tehnički direktor Evropske fudbalske unije (UEFA) Endi Roksburg složio se sa Vengerom da su Evropi potrebna dva klubska takmičenja.

-Ne verujem da će konkurencija biti dovoljno jaka ako budemo imali samo jedno takmičenje – rekao je Roksburg.

Povezana vest:  FIFA odbila Šimunićevu žalbu i potvrdila suspenziju

-U interesu ovog sporta je da damo šansu klubovima da se kvalifikuju u Ligu Evropa kroz domaće lige i nacionalne kupove – kazao je on.

Rokburg je još rekao da će UEFA razgovorati o potencijalnim izmenama u klupskim takmičenjima i da će ih preispitati na više nivoa.