spanija_logoŠPANSKA LIGA, VESTI

Ohrabrenje za Valdesa

Victor Valdes, prvi golman Barselone, nema razloga da bude nezadovoljan formom koju prikazuje ove sezone. Ono što može da ga zabrine jeste da i pored te činjenice ne pronalazi mesto u planovima Vicentea del Bosquea, selektora Španije. Ipak, predvodnik državnog tima mu je uputio verbalni podstrek:
– Nema igrača kog smo se unapred odrekli. Slažem se da Valdes brani dobro. Na njegovu žalost, konkurencija u reprezentaciji je jaka i nisam imao potrebu da ga pozivam za prethodne utakmice. Neka nastavi s radom kao i do sad, jer spisak putnika u Južnu Afriku još uvek nije sastavljen.

Povezana vest:  Kapelo postavio cilj - polufinale

Parejo u Atletiku

Daniel Parejo, član madridskog Reala, ove sezone je pozajmljen Hetafeu. Postojeći dogovor ističe tokom leta. Mladi reprezentativac Španije će potom pojačati Atletiko iz Madrida. Iako početkom šampionata nije bio starter, uspeo je da se u drugom delu izbori za priliku. Štaviše, u 14 mečeva je bio na terenu od prvog zvižduka sudije. Minulog vikenda je postigao i treći pogodak u Primeri. Učinkom je privukao pažnju više klubova, a Atletiko je bio najbrži i najkonkretniji. Real će zadržati pravo prednosti ako poželi da u budućnosti angažuje Pareja, ali će u tom slučaju biti dužan da uplati gradskom rivalu obeštećenje od četiri miliona evra.

Povezana vest:  Ben Arfa slomio nogu

Monotona Primera

Borba između Reala i Barselone za prvu poziciju trebalo bi da potraje do završnih kola šampionata. Da li je to dovoljno da drži pažnju ljubiteljima Primere? Prema situaciji u ostalim prvenstvima odgovor je negativan. Naime, za razliku od prethodnih sezona, vodeći dvojac je uspeo da se udalji od trećeplasirane ekipe za čak 18 bodova. Slično stanje, makar kad je reč o jačim evropskim šampionatima, vlada i u Portugalu pošto trećeplasirani Porto od vodeće Benfike razdvaja 11 bodova. Borba za titulu je neuporedivo zanimljivija u Engleskoj, gde su u konkurenciji tri tima, a identično je i u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, pa i Holandiji. Ostaće zabeleženo da u prethodnih 15 godina, tačnije od uvođenja pravila o dodeljivanju tri boda za trijumf, trećeplasirani tim Primere nije imao veći zaostatak za liderom od aktuelnog. 

Povezana vest:  VESLANJE,Zlato i dve bronze prvog dana u Višegradu