bane_ivanovic_srb_ita

KVALIFIKACIJE ZA SP
Remi Srbije i Škotske u Glazgovu
 

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je danas sa Škotskom u Glazgovu 0:0, u prvom meču A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine.

Utakmica je odigrana na stadionu „Hempden park“ u Glazgovu pred više od 50.000 gledalaca, a sudio je Jonas Erikson iz Švedske.

Žuti kartoni: Snodgras (Škotska), Nastasić, Ninković (Srbija).

ŠKOTSKA: Mekgregor, Haton, Vebster, Bera, Dikson, Koldvel, Adam, Morison (od 81. Meki), Snodgras (od 69. Forest), Miler (od 81. Rouds), Najsmit.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Mijailović (od 46. Fejsa), Ignjovski, M. Ninković, Z. Tošić, Lazović (od 59. Tadić), Đuričić (od 82. Lekić).

Povezana vest:  Mitrović: Ne treba dramiti posle poraza od Čilea

Srbija je osvojila bod protiv Škotske u Glazgovu ili je možda preciznije reći da je izgubila dva. Vreme će pokazati koja od ove dve tvrdnje je bliža istini, ali izvesno je da će selekciji Siniše Mihajlovića za plasman na prvenstvo sveta u Brazilu morati da pobeđuje, a za to su golovi neophodni.

A njih nažalost nema, pa nema. Otkako je Mihajlović postao selektor Srbija je odigrala pet utakmica i samo jednom zatresla mrežu rivala (Subotić protiv Šveđana), na poslednje dve nijednom. Ujedno, Mihajlović, koji je uoči puta u Glazgov govorio da je i remi dobar rezultat, i posle pet utakmica na mestu selektora ne zna za pobedu.

Povezana vest:  Morati: Stramaćoni ostaje trener i naredne sezone

Ruku na srce, malo je nedostajalo da Srbija slavi u Glazgovu, šansu utakmice imao je Dušan Tadić, koji je u 90. minutu izašao sam ispred Alana Mekgregora, ali je golman Škotske odbranio njegov udarac.

Međutim, moglo je i drugačije da se završi, Škoti su već u sledećem napadu imali sjajnu šansu, ali je Vladimir Stojković odlično zaustavio šut DŽordana Roudsa.

I pre toga imali su Škoti dobrih prilika, Keni Miler dve u prvom, Stiven Nejsmit jednu u drugom poluvremenu, ali pretila je i Srbija, oba puta preko Aleksandra Kolarova. Prvo je u sedmom minutu Mekgregor odbranio njegov odličan pokušaj iz slobodnog udarca, a u 62. minutu lopta je prošla pored stative.

Povezana vest:  Predragu Rajkoviću propao transfer u Englesku u zimskom prelaznom roku

Prema tome, najvažniji cilj da se ne izgubi na startu kvalifikacija je ispunjen, nema mnogo vremena za analizu, jer Srbiju veoma brzo očekuje novi izazov, protiv Velsa u Novom Sadu pobeda ne bi smela da dođe u pitanje.

Utakmica na stadionu „Karađorđe“ igra se u utorak od 20.30 sati.