vladimir_stojkovic_par_voj

Stojković: Zadovoljan sam, još samo da pobedimo Vels

 

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je danas da je zadovoljan igrom i rezultatom (0:0) nacionalnog tima protiv Škotske na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Podmlađeni sastav selektora Siniše Mihajlovića vratio se neporažen sa gostovanja u Glazgovu, ali i dalje postoji problem realizacije.

-Zadovoljan sam igrom i rezultatom u Škotskoj, bod osvojen na strani uvek je značajan. Pobedom protiv Velsa došli bismo do četiri osvojena boda na startu kvalifikacija što bi bilo potpuno zadovoljavajuće. Imamo dosta mladih igrača, svi verujemo u njih, na čelu sa selektorom i nastavićemo da im pružamo podršku. Ima vremena za njih, pokazaće da su pravi – rekao je Stojković na konferenciji za medije u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Statua Aleksu Fergusonu

On je dodao da sličnu utakmicu očekuje protiv Velsa.

-Velšani će sigurno igrati defanzivnije i opreznije u Novom Sadu, ali verujem da ćemo konačno doći do pobede – rekao je Stojković.

Golman Partizana izrazio je zadovoljstvo što će se utakmica protiv selekcije Velsa igrati u Novom Sadu.

-Dobra ideja jer sigurno ima ljudi van Beograda koji žele da gledaju reprezentaciju, a nisu u mogućnosti da dođu na utakmice u prestonicu. Nadamo se da će biti pun stadion i da ćemo na kraju imati razlog da zajedno slavimo pobedu – poručio je Stojković.

Povezana vest:  Zvezda golovima u prvom poluvremenu pobedila Bačku

Napadač Crvene zvezde Darko Lazović rekao je da reprezentacija može da pruži bolju igru u odnosu na meč u Glazgovu.

-Verujem da će mladi igrači opravdati poverenje selektora i ispuniti očekivanja svih. Bila nam je ovo prva kvalifikaciona utakmica za ‘A’ tim. Svesni smo odgovornosti i sigurno možemo da se izborimo sa pritiskom koji vlada. Potrebno je da budemo bolji protiv Velsa, otvoreniji, nadam se golu i da će utakmica imati povoljniji tok za nas – kazao je Lazović.

Povezana vest:  Bajern do pobede u 91. minutu, poraz Dortmunda u Hofenhajmu

Reprezentativac Aleksandar Ignjovski smatra da je tim u Glazgovu odigrao u skladu sa dogovorom koji je napravljen pre meča.

-Nedostajali su samo golovi pa da utisak bude kompletan. Pokušavali smo kroz pas da dođemo do šanse. Svi igrači dali su maksimum i verujem da će već u sledećoj utakmici biti bolje. Kada predstavljaš svoju zemlju, igraš za najbolju reprezentaciju, potpuno je logično da nosiš odgovornost i obavezu da igraš najbolje i imaš rezultate – rekao je Ignjovski.

Utakmica Srbija – Vels igra se u utorak od 20.30 sati na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.