zenga

Valter Zenga uveren da će kad tad trenirati Inter
 
Nekadašnji trener Crvene zvezde Valter Zenga rekao je danas da je uveren da že pre ili kasnije preuzeti ekipu italijanskog Intera, kluba u kojem je kao golman proveo 23 godine.
-Jednog dana ću preuzeti Inter. Tu pretpostavku zasnivam na svojoj ličnosti i snazi, kao i sposobnosti da mogu radim ono što želim. Do sada nisam imao priliku da obavljam posao šefa struke milanskog kluba, ali znam da će taj trenutak doći pre ili kasnije – rekao je Zenga za italijansku televiziju RAI sport.
Zenga je u Inter došao sa svojih 11 godina, a za prvi tim tog kluba iz Milana odigrao je 328 ligaških utakmica, pre nego što ga je 1994. godine napustio i otišao u Sampdoriju.
On je sa Interom po jednom osvojio Seriju A i italijanski Super kup, dok je dva puta trijumfovao u Kupu UEFA.
Zenga je trenerskim poslom počeo da se bavi 1998, ali je u Italiji radio samo dve sezone, 2008/09. u Kataniji i sledežu u Palermu.
-Možda sada imam 52 godine, ali se osećam kao da imam samo 42. Nedostaje mi svakodnevni život u italijanskim svlačionicama, žaskanja sa direktorima, suočavanja, pa čak i sukobi – kazao je ovaj Italijan, koji je za reprezentaciju svoje zemlje nastupio 58 puta.
Zenga je beogradsku Crvenu zvezdu trenirao u sezoni 2005/06. kada je osvojio „duplu krunu“ – prvenstvo i kup tada Srbije i Crne Gore.

 

Povezana vest:  FSS ponovo pred istragom zbog meča sa Velsom u Novom Sadu