Brasil._2014

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014
Hrvatska osvojila bod u Briselu, a Makedonija u Glazgovu
 
Fudbalske reprezentacije Belgije i Hrvatske odigrale su večeras u Briselu nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.
Hrvati su poveli u šestom minutu golom Ivana Perišića, a bod Belgijancima doneo je Gijom Žile u poslednjim trenucima prvog poluvremena.
Poslednji večerašnji meč ove grupe odigran je u Glazgovu, gde su Škotska i Makedonija remizirale 1:1. Gosti su poveli u 11. minutu golom Noveskog, a izjednačio je Miler u 45. minutu.
U mečevima B grupe uloge favorita opravdale su selekcije Italije i Bugarske. Azuri su pobedili Maltu sa 2:0, dok su Bugari bili bolji od Jermenije sa 1:0.
Švedska je kod kuće, u meču C grupe, rutinski savladala Kazahstan sa 2:0, a u komšijskom derbiju Nemačka je pobedila domaću Austriju sa 2:1.
Holanđani su na gostovanju u Mađarskoj lako došli do bodova (4:1) u D grupi, u kojoj su još pobede zabeležile Turska protiv Estonija (3:0) i Rumunija protiv Andore (4:0).
Švajcarska je u utakmici E grupe protiv Albanije slavila sa 2:0 i došla do druge pobede u kvalifikacijama. Norvežani su na svom terenu bili bolji od Slovenije sa 2:1, dok je Kipar savladao Island (1:0).
U grupi F reprezentacija Rusije predvođena selektorom Fabiom Kapelom deklasirala je domaći Izrael sa 4:0, a Luksemburg je napravio iznenađenje i osvojio bod u Belfastu protiv Severne Irske.
Novi ubedljiv trijumf u G grupi upisala je selekcija BiH, ovaj put kod kuće protiv Letonije (4:1). Slovačka je pobedila gostujući Lihtenštajn sa 2:0, a istim rezultatom Grčka je bila bolja od Litvanije.
Ukrajinci su u Londonu umalo šokirali Engleze na Vembliju, ali je na kraju ipak bilo 1:1. Gosti su poveli golom Konpljanke u 38. minutu, ali je bod domaćinu spasio Frenk Lampard pogotkom iz penala u 87. minutu.
Selekcija Francuske je u I grupi na svom terenu bila sigurna protiv Belorusije i slavila sa 3:1.
Rezultati večerašnjih utakmica
Grupa A
Srbija – Vels 6:1
Belgija – Hrvatska 1:1
Škotska – Makedonija 1:1
Grupa B
Bugarska – Jermenija 1:0
Italija – Malta 2:0
Grupa C
Švedska – Kazahstan 2:0
Austrija – Nemačka 1:2
Grupa D
Rumunija – Andora 4:0
Turska – Estonija 3:0
Mađarska – Holandija 1:4
Grupa E
Kipar – Island 1:0
Norveška – Slovenija 2:1
Švajcarska – Albanija 2:0
Grupa F
Izrael – Rusija 0:4
Severna Irska – Luksemburg 1:1
Grupa G
Bosna i Hercegovina – Letonija 4:1
Slovacka – Lihtenštajn 2:0
Grčka – Litvanija 2:0
Grupa H
San Marino – Crna Gora 0:6
Poljska – Moldavija 2:0
Engleska – Ukrajina 1:1
Grupa I
Gruzija – Španija 0:1
Francuska – Belorusija 3:1
Povezana vest:  Klop potvrdio da će napustiti Liverpul 2024, a možda i završiti karijeru