FUDBALSKA-LOPTA
Rad prvi posle još jedne pobede, Spartaku prvi bod
 
Fudbaleri Rada zauzeli su prvo mesto na tabeli Super lige posle današnje pobede nad BSK Borčom od
3:0 u petom kolu, dok je subotički Spartak osvojio prvi bod.
Rad je i dalje bez poraza ove sezone i ima 11 bodova iz pet kola, a ostaće na prvom mestu bar do večeras, kada Partizan dočekuje kulski Hajduk. Crno-beli imaju devet bodova.
Rad je sva tri gola postigao u drugom poluvremenu, a tokom celog meča igrao je svoju prepoznatljivu napadačku igru s mnogo pasova i trčanja.
Novajlija u ligi Donji Srem zabeležio je još jedan uspeh, pobedivši u gostima Javor sa 1:0 i sada ima 10 bodova, koliko i trećeplasirana Vojvodina koja sutra dočekuje Jagodinu.
Spartak je prvi bod osvojio na gostovanju u Novom Pazaru, u meču koji se igrao bez prisustva publike. Domaći tim je poveo iz penala Darija Damjanovića u šestom minutu, a veliki bod Subotičanima doneo je Đorđe Despotović u 85. minutu.
Niški Radnički je konačno zaigrao u svojoj pravoj kući, na renoviranom Čairu, na kome je pred oko 8.000 navijača pobedio Smederevo s 1:0.
Sloboda je kod kuće pobedila OFK Beograd s 4:3 u uzbudljivom meču. Domaćin je poveo 1:0, gosti preokrenuli na 1:2, a onda je užički tim poveo s 4:2, da bi „romantičari“ ublažili poraz u finišu.
OFK je igrao bez Danijela Gašića od 66. minuta. Tim sa Karaburme i dalje je bez pobede u prvenstvu i ima samo jedan bod, a nije poslednji jer je postigao gol više od Spartaka.
Radnički 1923 dočekuje sutra u Kragujevcu Crvenu zvezdu.
Povezana vest:  Mesi vodio Argentinu do pobede nad Slovenijom