nelson_dolazak
Demarkus Nelson: Dolazi nova era Zvezde
 
Novi košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas po dolasku u Beograd da želi da se takmiči i pobeđuje i ocenio da dolazi nova era njegovog kluba.
-Volim da se takmičim i pobeđujem. Volim da igram košarku, trudim se da stalno napredujem, ali glavna stvar po kojoj ocenjujem svoj uspeh je da li mogu da predvodim tim do pobede – rekao je Nelson po sletanju u Beograd.
Ovaj igrač na spoljnim pozicijama je kazao da zna u kakvu sredinu dolazi, kao i da dolazi nova era Zvezde.
-Znam da je ovo klub sa velikom tradicijom… Znam da je Partizan u poslednje vreme bio bolji i da je pobeđivao, ali dolazi nova era. Zvezda je napravila dobar tim, spreman sam za velika dela i nadam se da ćemo uspeti da ove godine osvojimo titulu – rekao je Nelson.
Američki internacionalac propustio je najveći deo priprema za ovu sezonu, ali je kazao da je dobro spremljen, iako još nije u takmičarskoj formi.
-U dobroj sam stanju. Nisam još u takmičarskoj formi, ali sam fizički i psihički odlično pripremljen. Proteklih mesec dana sam individualno trenirao, ali možete da vežbate koliko hoćete, na utakmicama će se zaista videti šta ste uradili – rekao je on.
Nelson je igrao na univerzitetu Đuk, a onda i u Golden Stejtu u NBA ligi, i brojnim evropskim klubovima, među kojima je i Šole, s kojim je nastupao u Evroligi.
Zvezda će nastupati ove sezone u Jadranskoj ligi, Evrokupu i srpskoj Superligi.
-Moj cilj je da osvojim sva tri takmičenja. Ne znam da li je to moguće, ali u svaku sezonu ulazim samo sa željom da pobedim. Nadam se da ćemo sklopiti sve kockice i hemiju sa parketa preneti u trofeje – rekao je Nelson.
Amerikanac je rekao da ne poznaje nijednog budućeg saigrača.
-Biće potrebno mnogo prilagođavaa, posebno sa moje strane, jer dolazim malo kasno. Ali, to je sport – rekao je Nelson.
Povezana vest:  Košarkaši Partizana u Top 16