uefa_liga_sampiona_pehar

Tura trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit u Italiji

Počevši od 13. septembra, pa sve do 22. oktobra, UniCreditova Tura trofeja UEFA Lige šampiona boravi u Italiji. Devet gradova će biti domaćini ture, koja je započela svečanim otvaranjem u Milanu, a čije će veliko zatvaranje biti održano u Rimu.

Na svom putu do krajnje destinacije, glavnog grada Rima, crveni konvoj Ture trofeja će se zaustaviti u Torinu, Bolonji, Palermu i Napulju gde će obožavatelji fudbala besplatno moći da vide najtraženiji trofej u koji je utkan fascinantni svet najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja. Događaji koji će fudbalskim fanovima omogućiti da se slikaju sa trofejom, takođe će biti organizovani i u Veroni, Veneciji i Firenci.

Povezana vest:  Real Madrid predstavio novi dizajn Santjago Bernabeua

Ovogodišnja Tura trofeja UEFA Lige šampiona, pored neobičnog izgleda UniCredit Arene, nudi i  zanimljiv program: vrhunac zabave za fanove svakako je prilika da se fotografišu sa trofejom, kao i sa poznatim igračima kao što su Kafu, Luis Figo i Rud Gulit.

“Odlučili smo da ponovo dovedemo Turu trofeja UEFA Lige šampiona u Italiju, kao jednu od ključnih strateških zemalja za našu Grupu u kojoj obavljamo preko 45% poslovnih aktivnosti” kaže Paolo Fjorentino, zamenik generalnog direktora i direktor bankarskih operacija UniCredita. “Nakon obilaska Evrope, mi vraćamo turu u Italiju, jednu od najuspešnijih nacija kada je UEFA Liga šampiona u pitanju. Na ovaj način, približavamo trofej ljudima i obezbeđujemo veći vizibilitet našeg brenda”.

Povezana vest:  FIFA ne namerava da menja način glasanja

Luis Figo, UniCreditov ambasador za Turu trofeja UEFA Lige šampiona u Milanu, koji će biti učesnik ture po četvrti put, je rekao: “Tura trofeja je nešto što je izuzetno važno, vraća nam divne uspomene i emocije. To je magičan događaj i uzbuđen sam zato što sam njegov deo i ove godine”.

Dejvid Tejlor, generalni direktor UEFA Events SA je izjavio: “UEFA Liga šampiona ima dugotrajno i ugledno nasleđe. Ona je vrhunac evropskog klupskog fudbala. Italijanski klubovi, treneri i igrači su odigrali značajnu ulogu u izgradnji tog nasleđa, a trofej sam po sebi predstavlja krajnji cilj svakog takmičara.”.

Povezana vest:  EURO 2012, Holandija, Nemačka i Portugalija u "grupi smrti"

Tura trofeja obeležava početak sezone UEFA Lige šampiona 2012/2013, ali i novi sponzorski ciklus 2012-2015 sa UniCreditom koji je sada “Zvanična banka UEFA Lige šampiona” i ima ekskluzivno pravo da proizvodi “Zvanični novčić UEFA Lige šampiona”.

Tura trofeja UEFA Lige šampiona je, u periodu od 2009. do 2011. godine, posetila više od 48 gradova u 13 zemalja, a 320.000 fudbalskih fanova širom Evrope je prisustvovalo ovom događaju.