ivan stevic u akciji
Stević sjajno počeo drugu trku „Oko Kine“
 
Srpski biciklista Ivan Stević, u majici turske profi ekipe Salkano,  osvojio je osmo mesto u prologu druge trke „Oko Kine“ (visoka kategorija 2.1) i deseto u prvoj etapi i trenuto je osmi u generalnom plasmanu. Drugi srpski biciklista u Salkanu Gabor Kasa, u prologu je bio 51, u prvoj etapi 45. i trenutno je 49. u ukupnom plasmanu!
Na trci „drmaju“ vozači danske ekipe Kristna Vočis Onfon, a pobednik trke „Kroz Srbiju“ ove godine Nemac Štefan Šumaher, obukao je žutu majcu pošto je trijumfovao u prologu u gradu Vuhan sa 7,36 minuta na stazi od 6,2 km. Kameron Vurf (Australija, CSS) je bio drugi  sa četiri, a Vitalij Popkov (Ukrajina,  Lampre) je bio treći sa 5 sekundi zaostatka. Stević na osmom mestu je imao 15 sekundi slabije vreme, a Kasa na 51. poziciji 36 sekundi zaostatka. Startovala su 122 vozača u 21 ekipi.
U prvoj etapi oko Huinana od 121,6 km slavio je Aleksndar Serebjakov (Rusija, Tim tajp uan) sa 2:34,39 časova, u sprintu 122 vozača! Ruslan Tleubajev (Kazahstan, Astana) je bio drugi, a Anaur Mana iz Malezije (ekipa SCS) treći. Stević je bio desti a 53. Kasa – u vremenu pobednika.
U generalnom plasmanu, Šumaher vodi sa 2:42,121 časova ispred Vurfa (+4) i Popkova (+5 sekundni). Stević na osmom mestu ima 15 sekundi zaostatka, a Kasa na 49. poziciji 36 sekundi slabije vreme.
Treća etapa je oko Jiniga od 146 km.
U prvoj trci „Oko Kine“ završenoj u subotu, Ivan Stević je  zauzeo 91. mesto a Kasa 93. u generalnom plasmanu. Prva tri mesta u ukupnom plasmanu osvojili su vozači danske Kristine Vočis: pobedio je  Danac Martin Pedersen, Nemac Štefan Šumaher je bio drugi sa sekundom zaostatka, a Danac Mihael Rasmusen treći sa dve sekunde slabijim vremenom. Stivić je najbolji plasman imao u petoj etapi (22. mesto) a Kasa u petoj (75.) oba puta u vremenu pobednika.
Povezana vest:  Kanćelara optmista pred trku na hronometar