sasa_stamenkovic_golman_nefci

Stamenković: U Partizanu mlađi da se ugledaju na starije

 

Golman azerbejdžanskog Nefčija i bivši čuvar mreže beogradske Crvene zvezde Saša Stamenković rekao je večeras posle utakmice njegovog kluba sa Partizanom u Beogradu da bi mlađi igrači crno-belih trebalo da se ugledaju na starije saigrače. Partizan i Nefči igrali su bez golova u prvom kolu Grupe H Lige Evropa, a po završetku meča došlo je do verbalnog duela nekoliko igrača domaćeg kluba i Stamenkovića.

Stamenković je kraj susreta dočekao sa visoko podignutim rukama, posle čega mu je prišao prvo Aleksandar Mitrović, a potom i golman Partizana Vladimir Stojković.

-Mitrović mi je nešto rekao, na šta ja nisam odreagovao, već sam nastavio da se radujem dobrom rezultatu za nas. Partizan je još jednom pokazao da ima velikog trenera koji mi je prišao kada je nastao incident, zagrlio me i odveo u svlačionicu. Mislim da mlađi igrači Partizana treba više da uče od starijih, kao što su Saša Ilić i Milan Smiljanić – kazao je Stamenković novinarima posle meča u Beogradu.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Milana uz 100. gol Kake

On je potom Stojkovića nazvao pogrdnim nadimkom, kao što ga zovu navijači Zvezde za koju je nekada branio i rekao da golman crno-belih nije želeo da se rukuju pre početka utakmice.

-Više nije pitanje za Mustafu, već za selektora Srbije (SinišuMihajlovića) da li jedan reprezentativac po kodeksu ponašanja ima  obavezu da protivničkom igraču pruži ruku… Kada sam izašao na zagrevanje prišao sam Stojkoviću da se pozdravimo, ali mi on nije pružio ruku. Kao ni posle utakmice – istakao je Stamenković.

Povezana vest:  Advokat na kraju sezone odlučuje o ostanku u Sanderlendu

On je prethodnih dana najavljivao da će u Beogradu ispod dresa Nefčija nositi Zvezdinu majicu, ali je večeras rekao da to nije učinio.

-Nisam imao majicu, ne moram ni da nosim to, meni je Zvezda uvek u srcu – kazao je Stamenković.

Na stadionu Partizana večeras je bilo oko 10.000 gledalaca, što je Stamenković posebno naglasio.

Povezana vest:  Laković pozvao sukobljene strane u Beogradu na dogovor

-Ne znam gde je publika na stadionu i šta je ovo. U Srbiji postoje jedni navijači i oni čine 90 odsto publike, a ovi ovde su huligani – rekao je on.

Golman Nefčija je o utakmici kazao da je njegova ekipa mogla i do pobede.

-Ovo je bila jedna veoma tvrda utakmica. Partizan je imao igru, dok smo mi pokušavali iz kontre, ali smo i iz takvih napada mogli da dođemo do tri boda – ocenio je Stamenković.

U drugom meču Grupe H Inter i ruski Rubin igrali su večeras u Milanu, takođe nerešeno – 2:2.