Alex_Ferguson_Manchester_Blackburn

Murinjo: Kad ostarim biću isti Aleks Ferguson

 

Trener fudbalera madridskog Reala Žoze Murinjo izjavio je danas da planira da se bavi ovim poslom i kad bude imao 70 godina, baš kao i menadžer Mančester Junajteda Ser Aleksa Ferguson.

Portugalac će u januaru naredne godine proslaviti 50. rođendan, ali kaže da nije „potrošen“ i da će sigurno raditi bar još 20 godina.

Povezana vest:  Fabregas postao najplaćeniji igrač u istoriji Arsenala

-Savršeno razumem Aleksa Fergusona koji je još uvek u poslu i uveren sam da ću u njegovim godinama biti isti. Ja veoma volim fudbal i bez obzira što uskoro punim 50 godina osećam se veoma mladim i mislim da je još mnogo toga ispred mene – rekao je Murinjo za „Skaj sport“.

Murinjo je dodao da je njegov sledeći cilj da postane prvi trener koji će osvojiti Ligu šampiona sa tri različita kluba. Do sada je to uspeo sa Portom 2004. i Interom 2010. godine.

Povezana vest:  FIFA kažnjava klubove zbog nelegalnih transfera

-Verujem da brojka 50 negativno psihološki utiče na neke ljude, jer shvate da vreme prolazi brzo i da su naši životi kratki. Međutim, ja nisam takav, kada se osvrnem iza sebe veoma sam srećan i zahvalan Bogu na svemu što mi je dao. Iskreno, osećam da sam bolji nego ikad, sa mnogo iskustva i da sam na početku mog profesionalnog života – poručio je Murinjo.

Povezana vest:  Dortmund nastavlja da posrće, pobeda Augzburga