Fernando_Torres_celebrates   

Španski tandem za pobedu Čelsija u gradskom derbiju
 
Fudbaleri Čelsija ponovo su se učvrstili na liderskoj poziciji u Premijer ligi, pošto su danas kao gosti u derbiju šestog kola savladali gradskog rivala Arsenal sa 2:1.
Arsenalu je ovo bio prvi poraz u sezoni, dok Čelsi još nije doživeo neuspeh u Premijer ligi. Šampion Evrope je za nijansu bio bolji tim od „tobdžija“, a razlika je bila upravo u tom jednom pogotku.
Ekipa Roberta di Matea povela je u 20. minutu pogotkom ove sezone „preporođenog“ Fernanda Toresa.
Nade domaćih navijača da mogu do preokreta podgrejao je odlični Žervinjo koji je u 43. minutu savladao golmana Čelsija Petera Čeha.
Velika tri boda aktuelnom šampionu Evrope doneo je drugi španski reprezentativac Huan Mata atraktivnim golom iz slobodnog udarca u 53. minutu.
Posle drugog primljenog gola fudbaleri Arsenala su se probudili i krenuli svim silama u napad. Najbolju priliku za novo izjednačnje propustio je rezervista Olivije Žiru koji je u sudijskoj nadoknadi vremena pogodio spoljni deo mreže.
Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za „plavce“ i to mu je 100. prvenstveni duel u dresu Čelsija u kojem je bio starter.
Čelsi sada ima četiri boda više od Mančester Junajteda koji večeras dočekuje Totenhem.

 

Povezana vest:  Anlave: Na derbiju nije bilo teže povređenih