UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE

Partizan poražen na gostovanju u Kazanju

 

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Kazanju od ekipe domaćeg Rubina sa 2:0 (1:0), u 2. kolu H grupe Lige Evrope.

Narednu utakmicu prvak Srbije igra na gostujućem terenu 25. oktobra protiv milanskog Intera.

Večerašnji meč odigran je na Centralnom stadionu u Kazanju pred oko 7.000 gledalaca, a sudili su Grci Anastasios Kakos, Hristos Akrivos I Dimitris Tacis.

Strelci: Karadeniz u 45. i Rjazancev u 48. minutu.

Žuti kartoni: Ilić (Partizan).

RUBIN: Rižnjikov, Kuzmin, Navas, Markano, Boketi, Orbaiz, Rjazancev (Eduardo 85?), Jeremenko, Karadeniz (Kasajev 77?), Naćo, Rondon Davidov 81?).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Kamara, S. Marković, Ilić (S. Šćepović 74?), Jojić, Ninković (Mitrović 61?), L. Marković.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv u Kragujevcu

Crno-beli su u Kazanju pružili bolju partiju nego što to pokazuje konačan rezultat, ali je Rubin ipak bio previsoka prepreka za šampiona Srbije.

Izabranici Vladimira Vermezovića su igrali dosta hrabro tokom većeg dela utakmice, a imali su i nekoliko solidnih situacija iz kojih su mogli da ugroze na momente nesigurnog domaćeg golmana.

Utisak je bio da Partizan nije primio gol u završnici prvog dela meča, da bi Rubin u nastavku imao mnogo više problema da zatrese mrežu i dođe do prvog trijumfa u Ligi Evrope ove sezone.

Povezana vest:  Izvučeni dobitnici nagradne igre „Viza karticom do polufinala“ banke „Sosijete ženeral“

Uz igru sličnu prikazanoj večeras na Centralnom stadionu Partizan ipak može da se nada da će do kraja takmičenja u H grupi osvojiti još neki bod. Kao i u prethodnom kolu protiv azerbejdžanskog Neftčija, Partizan je i večeras propustio priliku da postigne svoj jubilarni 300. gol u evropskim takmičenjima.

Rubin je do prvog pogotka gola došao kada je već većina gledalaca na stadionu mislila da će se na odmor otići bez pogodaka. Igrao se 45. minut, kada je Stojković kratko odbio jednu loptu, ona je došla do Gokdeniza Karadeniza, koji je “zalomio” dvojicu igrača i poslao je u bliži Stojkovićev ugao.

Povezana vest:  Fudbaleri Barselone dominantni u timu godine

Ruska ekipa bodove je osigurala na početku drugog poluvremena, posle dobre akcije koju je rutinskim pogotkom završio Aleksandar Rjazancev.

Crno-beli su rivalu pretili uglavnom iz kontranapada i šutevima sa distance, a tu su se pre svih istakli Saša Marković i Nikola Ninković.

Ekipu srpskog šampiona u sledećem kolu, koje se igra 25. oktobra, očekuje verovatno najteži meč u H grupi, pošto će gostovati milanskom Interu.

Crno-beli su u Kazanju imali podršku par stotina navijača, a većinu su činile pristalice moskovskog CSKA, koje neguju dobre odnose sa Beograđanima.