Spartak_-_Zvezda_028

Debakl Zvezde u Subotici, prvenac OFK Beograda

 

Fudbaleri OFK Beograda zabeležili su danas prvu pobedu u Superligi, pošto su u gradskom derbiju u osmom kolu na svom terenu pobedili Rad sa 1:0, dok je Spartak u Subotici ubedljivo savladao Crvenu zvezdu sa 3:0. „Romantičari“ su na Karaburmi do bodova došli zahvaljujući pogotku iskusnog Veseljka Trivunovića već u sedmom minutu, a ekipi Rada ovo je bio prvi poraz u šampionatu.

Do prvog trijumfa u prvenstvu došla je i ekipa Hajduka, koja je u Kuli savladala Smederevo sa 2:1. Ćulum i Veselinović bili su strelci pogodaka za Kuljane. Istim rezultatom fudbaleri Jagodine su pobedili Novi Pazar, dok je Radnički iz Niša osvojio bod na gostovanju Donjem Sremu (1:1).

Povezana vest:  Čovićevih 20 pitanja za Karadžića

Ekipa Vojvodine još jednom je razočarala svoje navijače, pošto je odigrala samo 1:1 protiv Slobode u Užicu i nastavila pad ka sredini tabele. Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Spartaka u Subotici sa 3:0, što im je prvi poraz ove sezone i jedan od najubedljivih u poslednjih nekoliko decenija.

Ujedno, bio je ovo i prvi neuspeh trenera Aleksandra Jankovića na klupi crveno-belih u prvenstvu, računajući i prethodni mandat.

Povezana vest:  Nastavljaju se borbe za Evropu i opstanak u srpskom prvenstvu

Sva tri pogotka Spartak je postigao posle odlično izrađenih akcija, a posebno efektan bio je gol Despotovića, koji je sa 20 metara „pocepao“ mrežu Bobana Bajkovića.

Zvezda je okončala seriju od sedam uzastopnih pobeda, a najbolje šansu imala je preko kapitena Nenada Milijaša i Luke Milivojevića koji su pogođali prečku.

Rezultati i strelci:

Spartak – Crvena zvezda 3:0 (Novaković 21, 45+1, Despotović 30)

Hajduk Kula – Smederevo 2:1 (Veselinović 51, Ćulum 71 – Nikolić 82)

BSK Borča – Radnički Kragujevac 2:0 (Petrović 24, Nuhi 44)

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 21. kola i tabela Bundeslige

OFK Beograd – Rad 1:0 (Trivunović 7)

Donji Srem – Radnički Niš 1:1 (Damjanović 42. penal – Jovanović 90. penal)

Jagodina – Novi Pazar 2:1 (Stojanović 23, Cvetković 56 – Alivodić 34)

Sloboda – Vojvodina 1:1 (Tijago 45 – Bojović 65)

Od 17 sati igraju:

Partizan – Javor

Tabela: Crvena zvezda 19, Partizan (-1) 18, Rad 17, Jagodina 16, Vojvodina 13, Novi Pazar 12, Donji Srem 11, Radnički Niš 11, itd.