capelo_porteet_image_net

Kapelo: Uživam u Moskvi, ali imam problem sa ćirilicom
 
Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo, rekao je da uživa u toj zemlji, ali je priznao da mu velike probleme zadaje ćirilično pismo.
-Moskva je divan grad, a Rusija je zemlja puna razvoja. Mogu da se vide mnoge lepe stvari, međutim, sve je napisano na ćirilici i zaista je teško da se čita i nauči to pismo – izjavio je poznati italijanski stručnjak za sajt UEFA.
Pod vođstvom Kapela, koji je reprezentaciju Rusije preuzeo u julu od Holanđanina Dika Advokata, „zborna komanda“ je imala je impresivan start u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2014. savladavši kod kuće Severnu Irsku sa 2:0 i u gostima Izrael čak sa 4:0.
-Stalno mi je potreban prevodilac i to otežava komunikaciju sa igračima. Posebno je nezgodno kada želim da ukažem na pojedinosti. Pravi izraz, prava reč ili fraza ponekad mnogo znače. Dakle, rekao bih da je to zaista teško – priznao je 66. godišnji Kapelo, nekadašnji trener Milana, Rome, Reala iz Madrida i bivši selektor reprezentacije Engleske.
-Ipak, kao i uvek kada su u pitanju veliki izazovi, ja volim da ih preuzmem –  poručio je Kapelo.
Rusija u F kvalifikacionoj grupi za Mundijal u Brazilu vodi s maksimalnih šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Portugalija. U narednoj utakmici te dve reprezentacije sastaju se u derbi susretu u petak u Moskvi.
Povezana vest:  Natali pauzira od četiri do šest meseci