filip_covic

Filip Čović: Odlazim iz Zvezde, ne mogu da izdržim uvrede

Košarkaš Crvene zvezde Filip Čović odlučio je danas da napusti klub zbog, kako je naveo, pritiska, negativnih komentara i uvreda koje je doživljavao u poslednje vreme.

-Dugo sam razmišljao i doneo odluku da odem iz Crvene zvezde i da svoju košarkašku karijeru nastavim u nekom drugom klubu. Pritisak, negativne komentare i uvrede više nisam mogao da izdržim. Ne smatram da sam zbog toga slabić, samo ih je bilo previše. Nije u pitanju samo pritisak, jednostavno nisam želeo više da na bilo koji način budem predmet za omalovažavanje moje porodice – rekao je za klupski sajt Čović.

On je odluku o odlasku saopštio treneru Vladi Vukočiću na prepodnevnom treningu.

Povezana vest:  Avdalović prešao u Šole

-Bilo mi je teško da se nosim sa svim tim problemima, a to se u nekoliko navrata negativno odražavalo na moje zdravlje i zato sam rešio da sve to prekinem i zaustavim. Takode, želeo sam da na svaki način oslobodim Crvenu zvezdu, jer su mnogi pokušavali da klub tako bogate istorije i tradicije pretvore u mog taoca. To preteško breme neistine više nisam mogao da nosim i nisam želeo da trpim – dodao je Čović.

Omaleni plejmejker je naglasio da ovakva odluka nema veze sa dolaskom Vukoičića na klupu crveno-belih.

-Košarka je za mene uvek predstavljala veliko zadovoljstvo, a sada sam došao u situaciju da više ne mogu normalno da treniram i igram, ne osećam se dobro na terenu, pa ne želim više da se mučim  objasnio je 23. godišnji košarkaš.

Povezana vest:  Vaterpolisti gosti Pionira

Čović je odgovorio i na brojne komentare da je bio protežiran zbog toga što je njegov otac Nebojša Čović predsednik kluba.

-Jedna stvar svima mora da bude jasna. Moj otac je samo predsednik kluba, a ne trener. Koliko će ko igrati u Crvenoj zvezdi odreduje samo trener, niko drugi i ja sam tu odluku uvek poštovao. Tako je bilo kod Svetislava Pešića, Milivoja Lazića, a tako je bilo i sada kod Vukoičića. Igrao sam onoliko koliko sam zasluživao, nekada manje, a nekada više – rekao je Čović.

Povezana vest:  SHOWTIME – DEMARCUS NELSON

On je istakao da se uvek trudio da pruži maksimum i svoje minute pošteno odradi i da je zbog očeve funkcije morao više da radi i trenira.

-Priče da sam dobijao više prostora jer sam predsednikov sin su veoma zlonamerne i neistinite. Na sreću, sve to je sada iza mene. Neću se osvrtati unazad, iako ne postoji ništa zbog čega bih se stideo, a u budućnost ću gledati sa osmehom, uzdignuta cela. Želim da se zahvalim saigračima koji su mi uvek bili velika podrška, pokazali se kao pravi prijatelji, a Zvezdi želim mnogo sreće i mnogo trofeja u budućnosti – zaključio Čović.