zoran_tosic_srb_ita

Tošić i Biševac: Belgija je favorit, ali samo na papiru

Srpski fudbalski reprezentativci Zoran Tošić i Milan Biševac složili su se danas da je Belgija favorit na papiru, ali da su spremni da na terenu pokažu da to nije dovoljno.

-Belgija je veoma ozbiljan rival, oni su izgleda, svesno žrtvovali odlazak na nekoliko velikih takmičenja da bi stvorili zaista moćan tim. I jesu favorit na papiru, kao što mnogi misle, ali mi veoma dobro znamo da imena i klubovi u kojima se igra nisu garancija za uspeh. Kad počne meč sve se zaboravlja, tako da bi najbolje bilo da ne preteramo u poštovanju rivala, niti da previše mislimo na druge – rekao je Tošić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Olimpik iz Marseja otpustio trenera Viljasa Boaša

Na njegove reči nadovezao se Biševac, koji tvrdi da bez obzira na neosporan kvalitet Belgijanaca, nema razloga za strah, posebno na „Marakani“.

-Odavno sam rekao da su oni favorit za prvo mesto u našoj grupi i ostajem pri tom stavu. Istovremeno, ne plašimo se, niti ima potrebe za to kad igramo na našem terenu. Od nas sve zavisi, to je suština – poručio je Biševac.

On je dodao da odlično poznaje Edena Hazara, jer je često igrao protiv njega dok je najbolji igrač Belgijanaca nosio dres Lila.

-Mnogo puta igrao sam protiv njega. Neverovatno hitar, ima dobar udarac, već je svetski nivo, a može još da napreduje. Belgija, ipak, ne zavisi samo od njega. Kolektiv je uvek bitniji od pojedinca – poručio je Biševac.

Povezana vest:  Dačić razgovarao sa Blaterom o suzbijanju nasilja

Srpski reprezentativci naglasili su značaj podrške sa tribina.

-Kad nas navijači bodre, to je veliki plus za nas, a minus za protivnika. Voleli bismo da budu uz nas i protiv Belgije. Na taj način dobija? tih nekoliko procenata koji često budu presudni. Ne bih govorio o gradovima, stadionima gde volimo ili ne volimo da igramo. Samo imam želju da uvek budemo svi zajedno, da predstavljamo Srbiju na najbolji moguai način, jer nam je svima isti cilj – da se reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo – rekao je Tošić.

Biševac je dodao da je uvek lakše igrati sa „vetrom u leđa“.

-Podrška navijača daje vetar u leđa, igraš sa 12 igrača… Želja nam je da tako bude i ovaj put, a mi ćemo se potruditi da pobedimo  poručio je on.

Povezana vest:  Klop: Savršen dan za nas

Napadač Partizana Marko Šćepović imao je jednu molbu za navijače na „Marakani“.

-Voleo bih da se ne zviždi belgijskoj himni. Oni su tim sa puno odličnih pojedinaca, ali mislim da je kolektiv ipak važniji. Pričao sam sa bratom Stefanom, on je igrao u Belgiji, dobro ih poznaje i rekao mi je neke korisne detalje. On tamo nije dobio pravu šansu, tako da imam poseban motiv, ako tako mogu da kažem, revanširam – rekao je Šćepović.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu između Srbije i Belgije igra se u petak od 20.30 sati na stadionu Crvene zvezde.