england-football

FA uvodi kodeks ponašanja za igrače

 

Engleska fudbalska asocijacija (FA) usvojila je Kodeks ponašanja igrače, čije bi kršenje moglo za posledicu da ima suspenziju iz nacionalnog tima.

Predsednik FA Dejvid Bernštajn odlučan je u nameri da stane na put nedisciplini igrača, nakon poslednjih incidenata u kojima su učestvovali Ešli Kol i Džon Teri.

-Verujem da je ovo najvažnija stvar za koju kao predsednik treba da se izborim – rekao je Bernstajn.

Povezana vest:  Rasprodate ulaznice za polufinala Mondijala

Inače, kodeks ponašanja dostavljen je u ponedeljak svim reprezentativcima Engleske.

FA je nedavno pokrenula disciplinski postupak nakon što je Kol na Tviteru, ljut zbog kazne za saigrača DŽona Terija, napisao da su čelnici pomenute organizacije „gomila smeća“.

Kol je nedugo zatim izbrisao taj „tvit“, ali nedovoljno brzo kako bi to promaklo nadležnima u FA. Defanzivac Čelsija se u međuvremenu izvinio za napisano,a Bernstajn je prihvatio izvinjenje i ukinuo mu suspenziju tako da će on moći da igra za nacionalni tim u petak protiv San Marina. Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri kažnjen je nedavno sa četiri utakmice neigranja i 220.000 funti jer je utvrđeno da je prošle sezone na rasnoj osnovi uvredio defanzivca Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Paragvaj i Japan za prvo četvrtfinale u istoriji, derbi Španije i Portugalije

Sud u Engleskoj oslobodio je Terija optužbi početkom jula, ali je uprkos tome FA odlučio da nastavi istragu. Engelska u petak 12. oktobra dočekuje San Marino, a četiri dana kasnije gostuje u Poljskoj.