silvio-berlusconi

Berluskoni ostaje na čelu Milana

 

Silvio Berluskoni ostaje posvećen svom fudbalskom klubu Milanu, rekao je danas jedan od direktora sedmostrukog evropskog prvaka odbacivši spekulacije da je bivši italijanski premijer spreman da proda klub. Berluskoni je vlasnik roso-nera od 1986. godine i pod njegovim vođstvom osvojeno je pet titula šampiona Evrope, a ti veliki uspesi pomogli su imidžu popularnog milijardera kada se uključio u politiku devedesetih.

Povezana vest:  Betis preko Osasune do petog mesta u Primeri

Poslednjih godina, međutim, Milan ne beleži očekivane rezultate, a istovremeno je 76. godišnji Berluskoni imao političkih i pravnih problema i suočen je sa optužbom da je spavao sa maloletnom prostitutkom. Bilo je spekulalcija da je spreman da proda klub, ili barem deo akcija, vlasniku kompanije za proizvodnju čokolade Mikeleu Fereru, koji se pominje kao mogući kupac.

Povezana vest:  Čelnici OFK Beograda odbacuju optužbe za nameštanje

Direktor Milana Umberto Gandini rekao je da je priča o prodaju kluba bila neizbežna kada je veliki deo kontinentalne Evrope zahvatila ekonomska kriza, ali da u nju malo ko veruje.

-Mislim da je Berluskoni jedan od najposvećenijih vlasnika nekog kluba. Prilično sam siguran da će on, njegova porodica i kompanija nastaviti da nas podržavaju – izjavio je Gandini.

Povezana vest:  Nastasić od januara u Juventusu

Milan je prošlu sezonu završio na drugom mestu italijanske Serije A, a trenutno posle sedam odigranih kola zauzima 11. poziciju sa čak 12 bodova zaostatka za vodećim šampionom Juventusom i Napolijem.