Roberto_Rosetti

Rozeti:Sistemu suđenja u Rusiji potreban radikalan remont
 
Predsednik sudijske komisije Ruske fudbalske federacije, Italijan Roberto Rozeti, ocenio je da je oficijelni novo na utakmicama Premijer lige Rusije nezadovoljavajući i da je čitavom sistemu suđenja u toj zemlji potreban radikalan remont.
Bivši istaknuti arbitar, koji je vodio finale prvenstva Evrope 2008, smatra da u ruskom fudbalu nedostaju klasne sudije u svakoj od nacionalnih liga.
-Postoji samo 3.000 profesionalnih sudija u ogromnoj zemlji Rusiji. To je suviše malo i potrebno je angažovati mnogo, mnogo više zvaničnika u svakoj domaćoj ligi. U Italiji, recimo, sudijska organizacija broji više od 32.000 ljidi, a u Engleskoj čak 38.000 – rekao je Rozeti, koji u Rusiji, osim funkcije predsednika sudijske komisije, vrši i dužnost komesara za suđenje nacionalne Premijer lige.
Četrdesetpetogodišnji Italijan, bivši upravnik bolnice u Torinu i doskora jedan od najboljih svetskih sudija, potpisao je prošle godine ugovor sa Rusima do 2015.
-Premalo je sudija u Rusiji, to je činjenica. Pored toga, sudijski zvaničnici su ovde bukvalno poniženi posle najmanje greške. Zato je u Rusiji apsolutno nemoguće da neko dete sanja da jednog dana postane fudbalski sudija – naveo je Rozeti, dodajući da u najvećoj zemlji sveta radi već godinu i četiri meseca.
-Ranije sam planirao da ispunim svoj program za tri godine, ali sada shvatam da to nije dovoljno. Biti sudija u Rusiji znači biti u centru raznih problema. Ipak, to je moj život, ja sam fudblski čovek i verujem da ću biti uspeešan ovde – poručio je Rozeti.
Povezana vest:  Nejmar oduševljen svojim prvim golom u Barseloni