nemacka_fudbal_reprezentacija

Nemački fudbaleri nose crni flor zbog smrti Halera
 
Nemački fudbaleri nosiće crni flor oko ruke na večerašnjoj kvalifikacionoj utakmici za svetsko prvenstvo protiv Irske u znak sećanja na bivšeg reprezentativca Helmuta Halera, koji je preminuo u četvrtak u rodnom Augsburgu.
„Iz vremena kada sam igrao u Italiji znam koliko su ga obožavali. On je uradio mnogo za Nemačku i bio je poštovan u nacionalnoj reprezentaciji. Nećemo ga zaboraviti“, izjavio je menadžer nemačke reprezentacije Oliver Birof.
Haler je umro u 73. godoni nakon što je u poslednje vreme patio od demencije. Svojevremeno jedan od najboljih evropskih napadača odigrao je 33 utakmice za reprezentaciju Zapadne Nemačke i postigao 13 golova, a bio je član nacionalnog tima na prvenstvima sveta 1962, 1966. i 1970. godine.
Haler je bio u prvoj generaciji nemačkih fudbalera koji su karijeru nastavili u inostranstvu. Igrao je 11 godina u Italiji, gde je osvojio tri titule sa Bolonjom i Juventusom.
U klub iz rodnog Augsburga vratio se 1973, a šest godina kasnije okončao je karijeru.
Reprezentacije Irske i Nemačke sastaju se večeras od 20:45 sati u Dablinu u okviru C grupe kvalifikacija za Mundijal 2014. u Brazilu.
Povezana vest:  Anćeloti: Jedva čekam da čujem "You'll Never Walk Alon"