sep_blater

Blater se uključuje u problem kubanskih prebega

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA), Sep Blater rekao je danas da će razgovarati sa sportskim funkcionerima sa Kube, čiji su igrači prošle nedelje prebegli u Kanadi pre meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Igrači su nestali devet meseci pošto su dve fudbalerke Kube prebegle u SAD nakon meča sa Kanadom u Vankuveru. 
-Prebezi su postali pitanje za predsednika, a ne samo za takmičarsku komisiju. Ne možemo samo da ostavimo stvari ovakve kakve jesu – neće to moći – rekao je Blater u ponedeljak u sedištu FIFA u Ženevi. 
Predsednik FIFA je kazao da će stupiti u kontakt sa „vlastima na Kubi“ i dati im izveštaj da prenesu svojim političkim vlastima. Kuba je u petak izgubila od Kanade 3:0, a na raspolaganju je imala samo 11 igrača. 
Ova ostrvska zemlja već je eliminisana iz ovog takmičenja, tako da je u Kanadu poslala mladu ekipu, što su neki tumačili kao želju da izbegnu prebege najboljih igrača. 
-Kao i svi kubanski timovi koji putuju širom sveta, i svi oni jure ‘američki san’. Teško je zadržati tim na okupu. Jasno je da je situacija teška, a i meni je teško da pričam o tome – rekao je selektor Kube Aleksander Gonsales. 
Blater je početkom meseca otkazao posetu Kubi, koja je bila zakazana za sledeću nedelju, ali je najavio da će posetiti tu zemlju u februaru ili martu.

Povezana vest:  Blater: Boateng je pogrešio što je izašao sa terena