sinisa_mihajlovic_hajat_okt_2012_1

Mihajlović: Biće promena, ali napašćemo Makedoniju
 
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović najavio je danas promene u timu za meč sa Makedonijom, ali ne i u sistemu igre, što znači da će njegov tim u Skoplju igrati ofanzivno.
-Sigurno je da će nešto da se promeni, neće izaći istih 11 fudbalera kao protiv Belgije. Nećemo promeniti naš sistem i napašćemo Makedoniju – rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Skoplju.
On je kazao da je zadovoljan kako je ekipa reagovala posle ubedljivog poraza od Belgije (0:3) u Beogradu.
-Ekipa je reagovala dobro posle te utakmice, svima je bilo žao. Uvek gledam da je čaša do pola puna, a ne prazna. Igramo sve bolje, uzimajući u obzir s kim smo se sastali prošlog petka, sigurno da je prvih 60 minuta tog meča najbolja igra naše reprezentacije do sada – naveo je Mihajlović.
Selektor Srbije izjavio je i da je razgovarao sa najiskusnijim igračima, Aleksandrom Kolarovim i Branislavom Ivanovićem, koje je označio kao glavne krivce za poraz od Belgije.
-U subotu sam pričao sa njima i analizirali smo utakmicu. Na igračima je da shvate šta je bilo dobro, a šta ne -objasnio je on.
Mihajlović je rekao da ne razmišlja o odlasku sa klupe Srbije.
-Radim svoj posao dok god imamo šanse da se kvalifikujemo. Naš posao zavisi od rezultata, ali uopšte ne razmišljam o tome da se nećemo plasirati na Svetsko prvenstvo – istakao je on.
Selektor Srbije dodao je da su netačne priče po kojima u nacionalnom timu igraju fudbaleri čiji menadžer je Falji Ramadani.
-Ja forsiram igrače koje mislim da su zaslužili, ne zanima me ko su im menadžeri – zaključio je Mihajlović.
Štoper Srbije Matija Nastasić istakao je da ga ne zanima što u timu Makedonije neće biti najboljeg napadača Gorana Pandeva.
-Makedonija ima i druge opasne napadače pored Pandeva koji će dati sve od sebe da postignu gol. Naš zadatak je da ih zaustavimo u toj nameri – rekao je Nastasić.
Njegov saigrač Dušan Tadić istakao je da bi pobeda u Skoplju „neutralisala“ poraz protiv Belgije.
-Ne smemo se zalećemo, jer može da nam se desi isto što i protiv Belgije. Moramo da budemo mirni, fokusirani, jednostavno imamo 90 minuta da pokažemo ko je bolji – poručio je Tadić.
Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Makedonije i Srbije igra se sutra od 20.30 u Skoplju.
Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Prandeli: Meč protiv Urugvaja najvažniji u karijeri