Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Mihajlović: Ima još da se igra
 
Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle večerašnjeg poraza od Makedonije da njegov tim još ima šanse da se kvalifikuje za Mundijal i dodao da je bilo teško preokrenuti meč sa igračem manje.
-Znali smo da će biti teška utakmica u Skoplju. Imali smo i mi šanse za pobedu. Ipak, posle su nam isključili igrača, ali smo i tada pokušali da izjednačimo. Nažalost, nismo uspeli – rekao je Mihajlović posle utakmice u Skoplju.
Srbija je na stadionu Filip Drugi izgubila od domaćina sa 1:0, jedini gol dao je Agim Ibraimi u 59. minutu iz penala. Prekršaj za najstrožu kaznu skrivio je Nenad Tomović koji je šansu dobio umesto kapitena Branislava Ivanovića.
-Tomović je do penala odigrao odlično, a svakom to može da se desi. Hteo sam u odbrani igrača koji će više biti defanzivan i zato je igrao Tomović. Penal je greška, ali to se dešava u fudbalu – objasnio je on.
Selekcija Srbije sada ima šest bodova manje od vodećih timova u A grupi kvalifikacija, Hrvatske i Belgije.
-Velika je razlika, ali još je dosta bodova u igri. Spremamo se meč po meč, ima dosta vremena do marta sledeće godine i nastavka kvalifikacija – dodao je Mihajlović.
Sledeću kvalifikacionu utakmicu za SP reprezentacija Srbije igra 22. marta 2013. godine u Zagrebu protiv Hrvatske.
Povezana vest:  Skupština FSS usvojila predlog, Zvezdi titula iz 1946.