Giovani-Trapattoni

Irci dali podršku Trapatoniju

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Đovani Trapatoni dobio je zeleno svetlo da vodi ekipu i u nastavku kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014.

Činilo se da je 73. godišnji Italijan pred otkazom nakon debakla prošlog petka u Dablinu od Nemačke (6:1), što je najteži poraz Iraca na domaćem terenu ikada.

Povezana vest:  Zaneti želi da se Inter bori za titulu u Seriji A

Međutim, pobeda na jučerašnjem gostovanju u Toršavnu protiv Farskih Ostrva (4:1) povećala je nadu ostrvske selekcije da bi ipak mogla do drugog mesta u C kvalifikacionoj grupi koje vodi u plej-of u trci za Mundijal u Brazilu.

Upravni odbor Fudbalskog saveza Irske (FAI) insistirao je na današnjem sastanku da poznati italijanski stručnjak ostaje „najbolji čovek za taj posao“.

Povezana vest:  Rašović: Zadovoljan sam, ali imamo prostora za napredak

-Razočarani smo lošim rezultatom protiv Nemačke, ali verujemo da i dalje imamo realne šanse da se kvalifikujemo za svetsko prvenstvo. Trapatoni ostaje na kormilu reprezentacije – saopštio je FAI.

Irska je trenutno trećeplasirana u grupi sa šest bodova i zaostaje bod od Švedske, a četiri od lidera Nemačke koja ima utakmicu više.