mladi_srb_eng

Uskoro prava istina o onome što se dogodilo na utakmici

Državni sekretar Ministarstva sporta Predrag Peruničić izjavio je jutros da očekuje da će vrlo brzo, za dan ili dva, biti saopštena prava istina o onome što se dogodilo na fudbalskoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.
Peruničić je rekao da je Ministarstvo omladine i sporta iniciralo sastanak Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja na stadionima i da komisija Fudbalskog saveza Srbije analizira snimke sa fudbalske utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.
Peruničić je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao da još uvek nisu utvrđene tačne informacije i činjenice o tome šta se dogodilo na toj utakmici.
Peruničić je istakao da se Ministarstvo bavi preventivom, da uglavnom svi mladi igrači prolaze kroz kampove koje Ministarstvo finansira, da se angažuju i psiholozi i ulažu napori kako bi se uticalo na mlade da se ne ponove incidenti.
Upitan o izjavi premijera Velike Britanije Dejvida Kameron koji je zatražio desetogodišnju zabranu igranja međunarodnih mečeva u Srbiji, Peruničić je odgovorio da se incidenti događaju ne samo na domaćim stadionima, nego i svuda u svetu i da je to problem na globalnom nivou, a ne samo u Srbiji.
Engleska je 16. oktobra u Kruševcu pobedila Srbiju sa 1:0 u revanšu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a posle meča izbila je tuča igrača, kao i članova stručnih štabova obe selekcije.
Predstavnici engleske ekipe i saveza te zemlje podneli su žalbu UEFA da su igrači bili mete uvreda na rasnoj osnovi. Očekuje se da UEFA uskoro pokrene disciplinski postupak i odredi kazne.

Povezana vest:  Predsednik Gane smenio ministra sporta zbog neuspeha fudbalske reprezentacije