marko_nikolic_fk_rad_vs_indjija

Nikolić: Partizan je favorit, ali mi imamo pravo na nadu

 

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić ocenio je danas da Partizanu pripada uloga favorita u sutrašnjem duelu ta dva tima, ali je istakao da njegovoj ekipi niko ne može da oduzme nadu u pobedu.

-Obično u ovakvim utakmicama, sa derbi prefiksom, šanse su 50:50, ali u ovim specifičnim okolnostima znamo kome pripada uloga favorita. To je Partizan, tim koji suvereno vlada poslednjih pet godina (u Srbiji) i koji je jedini naš tim koji je u kontinuitetu učesnik grupne faze Lige šampiona, odnosno Lige Evrope – rekao je Nikolić novinarima na stadionu Rada uoči sutrašnje utakmice devetog kola Super lige.

Povezana vest:  Australijski klub ponudio Boltu profesionalni ugovo

Razlika između prvoplasiranog Partizana i trećeplasiranog Rada je četiri boda, ali Nikolić je kazao da to ne znači da će crno-beli pobediti sutra na stadionu Obilića.

-Partizan je najkvalitetniji tim na ovim prostorima, ali fudbal je igra u kojoj ne pobeđuje skuplji tim i ekipa koja je favorit pre meča. To je ono što nas ohrabruje. Ako kvalitetno odradimo meč, sa disciplinom u taktičkim zadacima i voljnim momentom na gornjoj granici mogućnosti, onda imamo pravo da verujemo u povoljan rezultat – istakao je Nikolić.

Povezana vest:  Đorđević: Želim da igram na Evropskom prvenstvu

Navijači Rada su prošle sezone bojkotovali utakmice koje je njihov tim igrao na stadionu Obilića, na Vračaru, a Nikolić je najavio da bi tako nešto ponovo moglo da se desi.

-Ne bih rekao da se utakmica igra na neutralnom terenu, već i na manje od toga, jer će biti prisutna samo Partizanova publika. Fudbal, ipak, nije igra koja se rešava na tribinama, već na terenu, gde se susreću 11 na 11 igrača – kazao je Nikolić.

Povezana vest:  Mladen Krstajić: Pozivam Ðurića na televizijski duel

On je dodao da su njegovi igrači dobro radili tokom dvonedeljne pauze zbog termina za reprezentacije.

-Imamo dobro raspoloženje u timu, a mislim da smo dobro odradili dosadašnji deo sezone. Cilj nam je da pokažemo karakter, hrabrost I da budemo disciplinovani. Poštujemo protivnika, ali ga se ne plašimo. Niko nema pravo da nam oduzme želju i nadu da možemo da pobedimo – rekao je Nikolić.

Utakmica Rad – Partizan počeće u 12.30, a igra se na stadionu Obilića pošto je procenjeno da stadion Rada ne ispunjava bezbednosne uslove za utakmice visokog rizika.