Marakana

Pantović: Klubovi nemaju ingerencije da rešavaju problem

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda Stefan Pantović rekao je danas da srpski klubovi nisu u mogućnosti da rešavaju problemn huliganizma iz jednostavnog razloga što nemaju takve ingerencije.
-Klubovi nemaju te ingerencije, to treba da radi država. Huliganima je mesto u zatvorima, a pravim navijačima na stadionima i Crvena zvezda će uvek insistirati na tome da mora da se pravi razlika između navijača i huligana – rekao je Pantović.
Problem huliganizma u Srbiji poslednjih dana ponovo je intenziviran, nakon što je Evropska fudbalska unija (UEFA) otvorila disciplinski postupak protiv Fudbalskih saveza Srbije (FŠ) i Engleske (FA) posle niza incidenata za vreme i posle utakmice mladih reprezentacija dve zemlje u Kruševcu, u revanšu baraža za učešće na prvenstvu Evrope.
Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA raspravljaće o ovim slučajevima na redovnom sastanku zakazanom za 22. novembar. Mladi engleski tim je pobedom u Kruševcu sa 1:0 izborio učešće na evropskom prvenstvu 2013, nakon što je prvi meč kod kuće dobio istim rezultatom (1:0).
Englezi tvrde da su njihovi igrači tokom utakmice vređani na rasnoj osnovi, a došlo je i do opšte tuče na terenu posle utakmice.
Fudbalski savez Srbije izvinio se Englezima za incidente koji su usledili posle meča, ali je negirao je da je bilo rasističkih uvreda tokom susreta mladih nacionalnih selekcija.

Povezana vest:  Furiozni domaćini idu ka prvom mestu?